×

Recensie

Alternative

03 juli 2014

Sabina

Toujours

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Naim

Toujours Sabina Alternative 4 Sabina – Toujours Written in Music https://writteninmusic.com

Sabina (Sciubba) kennen we vooral als zangeres van het fameuze, vanuit Brooklyn opererende, Brazilian Girls. Met Toujours brengt ze haar eerste soloalbum uit.

Met het opvallende gezelschap Brazilian Girls bracht ze reeds 3 albums uit en Sabina was het vorige decennium ook volop betrokken bij de carrières van Bebel Gilberto (ze schreef twee belangrijke songs voor haar album Memento), co-produceerde het album Television van Afrikaanse superster Baaba Maal en was betrokken bij het vanuit New York opererende Braziliaanse gezelschap Forro In the Dark (de band van de tegenwoordig bij Atoms of Piece spelende Mauro Refrosco). Ook was ze betrokken bij muziektheatervoorstellingen in de Lincoln Centre. Kortom: Het muzikale leven van Sabina was rijk in New York.

Tegenwoordig met man en kinderen woonachtig in Parijs, heeft de in Rome geboren en in Duitsland opgegroeide Sabina een volledig jaar de tijd genomen om te schrijven en op te nemen. Met haar eerste soloalbum kan ze nu haar grote gedrevenheid en muzikale klasse openbaren. En met het erg lekker heen en weer stuiterende Toujours is dat bijzonder goed gelukt. Met het naar Velvet Undergrounds Sunday Morning gemodelleerde Cinema klinkt haar stem bijna als Nico maar dat haar stem meerdere kleuren en vooral een sterke overtuigingskracht heeft laat de rest van het album duidelijk horen. De muziek waar de songs op drijven gaat van jaren 60 en 70 rock naar folk, world en alternative en jazz.

Met songs als het aanstekelijke Long Distance Love, de ode aan de liefde Viva L’ Amour, het lekker stuiterende titelnummer, het Italiaanse Non Mi Aspettare, het wel heel erg fijne, op z’n zwoelste Frans gezongen en door mariachiblazers begeleide Tabarly, het soulfulle Sailor’s Daughter of het stevig stevig rockende Won’t Let You Break Me en de fraai ingetogen albumafsluiter Going Home maakt Sabina grote indruk. Het zijn allen songs die in sfeer en muzikale kleur lekker alle kanten heen stuiteren en daardoor optimaal de aandacht vasthouden.

Stijlvol in zowel het Engels, Frans en Italiaans gezongen, soms in één song alle talen tegelijk, is Toujours een album dat het verdient om heel veel aandacht te krijgen. Sabina is een cultartieste die met de juiste aandacht heel erg groot kan worden. Op basis van het geweldig verrassende en mega coole Toujours verdient ze het om flink in de gaten gehouden te worden. 1. Cinema
 2. Viva L'amour
 3. Long Distance Love
 4. Mystery River
 5. The Sun
 6. Non Mi Aspettare
 7. Toujours
 8. Tabarly
 9. Sailor's Daughter
 10. Fields of Snow
 11. Won't Let You Break Me
 12. Going Home