×

Recensie

Jazz

20 juli 2017

Søren Bebe Trio

Home

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: From Out Here Music

Home Søren Bebe Søren Bebe Trio Jazz 4.5 Søren Bebe Trio – Home Written in Music https://writteninmusic.com

Met Home, het alweer vijfde album, laat pianist Søren Bebe maar weer eens heel goed horen hoe ongelooflijk het is dat hij met zijn trio nog niet op alle grote jazzpodia van de wereld speelt.

Een grote reputatie hebben ze al wel maar, vreemd genoeg, worden ze niet opgepakt door een groter en internationaal jazzlabel, en komen ze maar weinig uit Denemarken weg. Het kan niet anders als dat het hun nieuwe album echt wel gaat veranderen. Home is namelijk echt een van de allermooiste jazz albums die je dit jaar gaat horen.

Het zo subtiele warme pianospel van Bebe bevat zoveel emotie en souplesse dat je er altijd weer stil van wordt. Hij is echt zo’n pianist die zich met zijn spel gelijk in je hart sluit. Direct met de albumopener The Path To Somewhere ben je gelijk weer verkocht. Zijn spel is zo verfijnd, emotievol en subtiel dat er gelijk een warme deken over je neerdaalt. Contrabassist Kasper Tagel en drummer Anders Mogensen zijn de perfecte metgezellen. Wat snappen zij het intense spel van Bebe goed en wat anticiperen ze briljant.

Hoe ongelooflijk is het dat dit trio niet veel bekender is als je dit album beluistert. Echt alle elf composities zijn van wereldklasse en het spel van het trio over het gehele album adembenemend mooi. Het zou belachelijk zijn om in dit geval er speciale composities uit te pakken, uit te lichten. Home is een album waarvoor je moet gaan zitten en waar je de muziek je hart moet laten binnenstromen. Je even door niets en niemand laten onderbreken en wegdromen bij het huis aan het meer dat de cover siert.

Home is een absurd mooi jazzalbum dat door iedereen die van jazz en van pianotrio’s houdt zonder nadenken zou moeten worden aangeschaft. 1. The Path To Somewhere Featuring Søren Bebe, Anders Mogensen, Kasper Tagel
 2. Tango For T Featuring Søren Bebe, Anders Mogensen, Kasper Tagel
 3. Trieste Featuring Søren Bebe, Anders Mogensen, Kasper Tagel
 4. Tyst Featuring Søren Bebe, Anders Mogensen, Kasper Tagel
 5. A Simple Song Featuring Søren Bebe, Anders Mogensen, Kasper Tagel
 6. Haarlem Landscape Featuring Søren Bebe, Anders Mogensen, Kasper Tagel
 7. Time Featuring Søren Bebe, Anders Mogensen, Kasper Tagel
 8. Floating Featuring Søren Bebe, Anders Mogensen, Kasper Tagel
 9. Look Out Now Featuring Søren Bebe, Anders Mogensen, Kasper Tagel
 10. Home Featuring Søren Bebe, Anders Mogensen, Kasper Tagel
 11. Tak Featuring Søren Bebe, Anders Mogensen, Kasper Tagel