×

Recensie

Rock

23 augustus 2014

Positie 24 Jaarlijst 2014

Royal Blood

Royal Blood

Geschreven door: Natalie Polman

Uitgebracht door: Warner Bros. Records

Royal Blood Royal Blood Rock 4 Royal Blood – Royal Blood Written in Music https://writteninmusic.com

Het duo komt uit Brighton en heeft Blood in de bandnaam. Het is niet Blood Red Shoes, het zijn zanger/bassist Mike Kerr en drummer Ben Thatcher. Tezamen zijn ze Royal Blood en hun titelloze debuut lost de verwachte belofte in. Vuige logge garagerock, ideaal om een lekker potje op te raggen. Drie van de vier songs van eerder uitgebrachte EP Out Of The Black behaalden een plekje op het album en het zijn stiekem de beste liedjes (Out Of The Black, Come On Over en Little Monster).

Wie heeft een gitaar nodig? Sluit je basgitaar aan op een gitaarversterker en je bent tegelijkertijd voorzien van complete ritmesectie en een kek gitaargeluid. Royal Blood klinkt als een complete viermansformatie, dus waarom uitbreiden? Na grandioze opener Out Of The Black springen vooral de verslavende rifs in het oog. De outro van Figure It Out klinkt meteen verslavend prettig in de oren, Loose Change knipoogt, bedoeld of niet, naar The White Stripes en Ten Tonne Skeleton zal Queens of the Stone Age fans vast bekoren.

Verwacht geen extreme hoogstandjes op Royal Blood; elk nummer kent nagenoeg dezelfde opbouw (midtempo coupletten met knallende erupties aan het einde) en echte uitschieters zijn er niet. Maar heb je zin in niet teveel nadenken en gewoon even goed beuken, ben je bij Royal Blood aan het juiste adres. Glastonbury, Rock Werchter en Lowlands zijn al lang en breed overtuigd, ook live blijkt de band niet te versmaden.

Bestellen bij Sounds Downloaden bij iTunes (€9,99)


  1. Out Of The Black
  2. Come On Over
  3. Figure It Out
  4. You Can Be So Cruel
  5. Blood Hands
  6. Little Monster
  7. Loose Change
  8. Careless
  9. Ten Tonne Skeleton
  10. Better Strangers