×

Recensie

Electronic

27 november 2016

Romare

Love Songs: Part Two

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Ninja Tune

Love Songs: Part Two Romare Electronic 4 Romare – Love Songs: Part Two Written in Music https://writteninmusic.com

Reeds in 2014 verraste Romare (producer Archie Fairhurst) met Love Songs: Part One. Een fantastische vier tracks tellende EP die dikke r&b, funk, jazz en blues magistraal aan elkaar koppelde. Opvallend genoeg verscheen daarna het debuut Projections dat met strakke samples een meer op jazz gerichte kant van Fairhurst liet horen. Met het schrijven en maken van nieuwe tracks ontdekte hij dat deze veel meer in het verlengde lagen van Love Songs. Toen hij maar door bleef creëren al helemaal. Hoe onlogisch het ook mag klinken: De echte opvolger van Projections heet Love Songs: Part Two.

Dat de uit Londen afkomstige Fairhurst wat samplemoe is werd met het verschijnen van de eerste tracks van het nieuwe album al duidelijk. Als muzikant gegroeid gooit hij het met Love Songs: Part Two veel meer op composities die hij zelf volledig heeft opgebouwd. En behoorlijk ingenieus ook. Luister naar zo’n dwars pompende track Come Close To Me en wees overrompeld. Het met vreemde Franse conversatie overgoten en super funky Je T’aime is al net zo sterk. En het wel heel erg fijne Honey, met die vervreemdende synthpartijen, is ook al zo’n toptrack.

Fairhurst is een muziekmaker die met heel veel liefde de electronic steeds met flinke scheuten soul opdient. De invloeden komen zeker ook uit de jazz maar de tracks zijn deze keer gelardeerd met funky disco en psychedelica. En hij weet er altijd lekker bizarre elementen, met rare pianoloopjes, vreemde stemmen of bizarre soundscapes aan toe te voegen. Een meesterlijke set zo blijkt. Love Songs: Part Two is een al net zo aangename collectie songs als zijn voorgaande werk.  1. Who To Love?
  2. All Night
  3. Je T'Aime
  4. Honey
  5. Come Close To Me
  6. Don't Stop
  7. Who Loves You?
  8. L.U.V
  9. New Love
  10. My Last Affair