×

Recensie

Pop

30 mei 2012

Rocco Con Buscemi

Rocco Con Buscemi

Geschreven door: Edgar Kruize

Uitgebracht door: Redline Music

Rocco Con Buscemi Rocco Con Buscemi Pop 2.5 Rocco Con Buscemi Written in Music https://writteninmusic.com

Al bijna een jaar uit bij onze zuiderburen en nu ook in Nederland, Rocco Con Buscemi is een samenwerkingsverband tussen ‘oude rot’ Rocco Granata en producer Buscemi. Het resultaat is wisselend geslaagd.

Op papier is het project natuurlijk hartstikke leuk. Een oude crooner die wordt gekoppeld aan een moderne producer. Niet in het minst omdat de oude rot in dit geval eentje met een wereldhit is (meer dan een miljard -!- exemplaren zijn er van zijn evergreen Marina verkocht) en een Italiaanse swing aan zijn raspstem toevoegt en de producer in deze wel een achtergrond in Zuid-Amerikaanse klanken heeft. Want Buscemi lardeert zijn digitale beats steevast met lounge, bossanova en diverse andersoortige latin grooves. Zet die twee samen en je hebt een perfecte mix om in een strandtent als achtergrondmuziek te draaien. Cocktail er bij, ondergaande zon… Heerlijk!

Maar ja, juist dat absolute niks hoeven en moeten tijdens zo’n dagje strand. Het volledig leeg maken van je hoofd en een beetje turen in de verte. Dat vertaalt zich ook in de daarvoor zo perfect gemaakte begeleidingsmuziek. Rocco Con Buscemi verwaait als een zeewind. Een heerlijke zomerse zeewind die verkoeling brengt weliswaar, maar uiteindelijk voelt het als even aangeraakt worden door het ultieme niks. Dertien nummers lang hoor je Granata’s raspstem over allerhande lekker loungende beats van Buscemi heen raspen en na een tijdje herken je het ene nummer niet meer ten opzichte van het andere. Zet je de cd op repeat, zou je niet eens meer merken als je een nummer al gehoord hebt. Of niet. Waardoor je een muzikale leegte overhoudt die weliswaar lekker klinkt maar geen seconde ook daadwerkelijk blijft hangen.

Rocco Con Buscemi

 1. Balliamo
 2. Kiss Me Kiss Me
 3. Torero
 4. ‘O Sarracino
 5. La Vita E Bella
 6. Roro
 7. Tu Vo Fa L’americano
 8. La Fisarmonica
 9. Oh Oh Rosi
 10. Rocco Cha Cha
 11. Daniela
 12. Mambo Italiano
 13. Sussurandoti


 1. 'o Sarracino