×

Recensie

Roots

05 mei 2019

Robin Trower

Coming Closer To The Day

Geschreven door: Richard Verbrugge

Uitgebracht door: Provogue

Coming Closer To The Day Robin Trower Roots 3.5 Robin Trower – Coming Closer To The Day Written in Music https://writteninmusic.com

De Engelse gitarist Robin Trower is uit hetzelfde taaie hout gesneden als zijn generatiegenoten van The Rolling Stones, The Who en Deep Purple. Dik in de zeventig wil de bluesrocker van geen opgeven weten. Telkens als je denkt dat je zijn zwanenzang hebt gerecenseerd, volgt er een paar jaar later weer een nieuw album. De titel van zijn nieuwe album refereert echter nadrukkelijk aan de dag die voor iedereen een keer gaat komen.

Trower verblijdt zijn fans weer met fraaie staaltjes gitaarspel op zijn rustig kabbelende, soulvolle bluesmuziek. Verwacht geen knallende riffs of zinderende solo’s, maar wees voorbereid op vloeiende akkoorden, warmbloedige arrangementen en ingetogen nummers met persoonlijke teksten. De verschillen met voorgaande albums zijn minimaal. Al sinds zijn klassieker Bridge Of Sighs musiceert Trower keurig binnen de gebaande paadjes. Geregeld heeft uw recensent de indruk dat hij dit album al eens heeft beluisterd. Bands als AC/DC en Saxon krijgen geregeld het verwijt dat ze hetzelfde album uitbrengen met een andere titel. Welnu, dat geldt ook voor menig bluesrocker. Zolang er publiek voor deze muziek is, moeten we echter niet zeuren. Trower bedient een trouw publiek en speelt zoals zijn fans dat graag horen. De productie is prima en zijn gitaarspel is zoals alijd tot in de puntjes verzorgd. Trower is een perfectionist en als hij niet tevreden is met het eindresultaat, begint hij gewoon helemaal opnieuw met de opnamen zoals hij in interviews uitlegt.

Trower is nog steeds een gepassioneerd muzikant die weigert op zijn lauweren te gaan rusten. Zo toert hij als 74 jarige gewoon wekenlang door de Verenigde Staten voordat hij terugkeert naar zijn geliefde Engeland. Op zijn leeftijd kunnen we daar alleen maar onze spreekwoordelijke hoed voor afnemen.

Tracklisting Coming Closer To The Day:

 1. Diving Bell
 2. Truth or Lies
 3. Coming Closer to the Day
 4. Ghosts
 5. Tide of Confusion
 6. The Perfect Wrong
 7. Little Girl Blue
 8. Someone of Great Renown
 9. Lonesome Road
 10. Tell Me
 11. Don’t Ever Change
 12. Take Me with You


 1. Diving Bell
 2. Truth Or Lies
 3. Coming Closer To The Day
 4. Ghosts
 5. Tide Of Confusion
 6. The Perfect Wrong
 7. Little Girl Blue
 8. Someone Of Great Renown
 9. Lonesome Road
 10. Tell Me
 11. Don't Ever Change
 12. Take Me With You