×

Recensie

Roots

21 februari 2021

Robby Rotschild –

Robby Rotschild

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: in eigen beheer

Robby Rotschild Robby Rotschild Roots 3.5 Robby Rotschild – Robby Rotschild EP Written in Music https://writteninmusic.com

Met zijn broer Char vormde Robby Rotschild het duo Round Mountain ondertussen vergezelde hij Kip Winger en Ottmar Liebert, die hier opduiken als co-producer en gastgitarist, op tournees als percussionist. Die percussie staat op dit titelloze epeetje centraal samen met het ritmische getokkel op akoestische gitaar. Naast het gebruikelijke percussiearsenaal hanteert Rotschild ook  meer exotische instrumenten zoals kora. Vermengd met haast geruisloze accenten van cello, viool en clarinet levert dat een merkwaardige, experimentele folk getinte soundtrack op die de zachte zang ondersteund.

Vanaf het op basakkoorden van Jon Gagan balancerende Untie Me neemt Rotschild je mee op zijn muzikale trip. Heldere flamenco getinte gitaarakkoorden van Calvin Hazen kleuren Open Wide samen met een strijkersbijdrage fraai bij.

De frêle zang herinnert bij momenten aan de verrichtingen van Nick Drake de intimistische benadering en de poëtische verbondenheid met de natuurelementen bevestigt dat gevoel. Encircled, een lieflijk duet met Moira Smiley en delicaat klarinetje op de achtergrond en Save Me A Placer zijn treffende illustraties.

De muzikale exploratie wordt verdergezet met het naar Malinese folk lonkende Question Mark en het door kora en de Spaanse gitaar van Ottmar Liebert ondersteunde Bead Of Glass sluit het avontuurlijke solodebuut van de muzikant uit Santa Fe.

   1. Untie Me
  2. Open Wide
  3. Encircled
  4. Save Me A Place
  5. Question Mark
  6. Bead Of Glass