×

Recensie

Roots

19 februari 2015

Rob Stone

Gotta Keep Rollin'

Geschreven door: Bert Vethaak

Uitgebracht door: Vizztone

Gotta Keep Rollin' Rob Stone Roots 4.5 Rob Stone – Gotta Keep Rollin’ Written in Music https://writteninmusic.com

Bluesliefhebbers opgelet! En dan vooral diegene die fan zijn van de Chicago blues en de mondharp want Rob Stone laat weer van zich horen. En hoe!

De man die de kneepjes van het vak leerde van Jerry Portnoy (oa Muddy Waters),  in 1993 gevraagd werd om in de band van Sam Lay te komen spelen en sinds 1998 op eigen benen staat met zijn band The C-Notes heeft weer een nieuw album uit. Het is zijn 4e en het eerste voor het VizzTone label.

Het nieuwe album met de titel Gotta Keep Rollin’ bevat 12 tracks en vanaf opener Wait Baby (Johnny Jones cover) tot afsluiter Not No Mo’ is het swingen geblazen en is stil zitten gewoon onmogelijk. Zelfs bij de 3 slowbluesers (She Belongs To Me (Jazz Gillum cover), het intrumentaaltje Strollin’ With Sasquatch en Willi McTell cover Cold Winter Day) blijf je gewoon met het voetje meetappen. Met zijn al jaren vaste partners in crime Chris James (gitaar) en Patrick Rynn (bas) en met een keur aan gastmuzianten, oa John Primer (gitaar), Eddy Shaw (sax), Willie Hayes (drums) en David Maxwell (piano), heeft Stone weer een dijk van een plaat afgeleverd. Of het nu het eigen werk betreft of 1 van de 6 covers, het maakt niet uit. Het rauwe harpspel van Stone is een genot voor de oren, zijn vocalen zijn voortreffelijk en dat met ondersteuning van af en toe lekker jankende gitaren van Chris James en John Primer. Maar de piano van Maxwel en Henry Gray is ook een genot om naar te luisteren. En als je aan die piano nog de sax van Eddie Shaw toevoegt in een uptempo nummer (Anything Can Happen) weet je helemaal niet wat je hoort.

Chicago blues zoals Chicago blues hoort te zijn. Als je zo’n debuut voor je nieuwe label neerzet dan moet je op handen gedragen worden door dat label. Ik mag toch hopen dat dat bij VizzTone gebeurd want dat dit een bestseller gaat worden staat buiten kijf!

Tracklisting Gotta Keep Rollin’:

 1. Wait Baby
 2. Wonderful Time
 3. Lucky 13
 4. Anything Can Happen
 5. She Belong To Me
 6. Move Baby Move
 7. Strollin’ With Sasquatch
 8. Wired and Tired
 9. Cold Winter Day
 10. It’s Easy When You Know How
 11. Blues Keep Rollin’ On
 12. Not No Mo’