×

Rival Consoles

Howl

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Erased Tapes

Howl Rival Consoles Electronic 4.5 Rival Consoles – Howl Written in Music https://writteninmusic.com

Donkere en intrigerende sounds vind je op Howl, het derde album van Rival Consoles, het alias van de uit Leicester afkomstige maar in Londen residerende Ryan Lee West. De dikke, heerlijk onnavolgbare beats, en de super gelaagde soundscapes die hij op Howl laat horen overtreffen zijn voorgaande twee albums. Het is een album geworden waarop zijn kwaliteiten als producer en briljant muzikant volledig samenkomen.

Howl is een adembenemende trip. Een album vol composities die fascinerend met donkere laag over donkere laag opbouwen. De ritmes slepen, stoten, stotteren en pulseren dan ineens weer volop. De synths schuren en vervreemden en bouwen een onherbergzame sfeer op. Ongelooflijk dat in al die donkerte toch een warm klinkend geheel ontstaan is dat zelfs opvallend vaak ontroert. Het klinkt als dezelfde geniale muzikale trucks die muzikanten als Jon Hopkins en Anders Trentemøller steeds met ons uithalen.

Vanaf de openings/titeltrack tot aan afsluittrack Looming is Howl een zowel enerverend als fascinerend meesterstuk geworden. Dat Lee West per album zijn composities nog beter weet te laten werken hoor je over het gehele album. Steeds weer openbaart zich een verrassende wending of ritmische verstoring. Tracks opgebouwd als epische electronic meesterstukken met albumafsluiter Looming als geniale opponent. Met Howl heeft Rival Consoles een absolute klassieker uitgebracht. Een album om je volledig door omver te laten blazen.  1. Howl
  2. Ghosting
  3. Afterglow
  4. Pre
  5. Walls
  6. Low
  7. 3 Laments
  8. Morning Vox
  9. Looming