×

Recensie

Roots

06 december 2019

Rich Hopkins and Luminarios

Live At El Lokal

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Blue Rose Records

Live At El Lokal Rich Hopkins Luminarios Roots 4 Rich Hopkins and Luminarios – Live At El Lokal Written in Music https://writteninmusic.com

Rich Hopkins figureert in de jaren tachtig als gitarist en songleverancier bij The Side Winders. Sinds de vroege jaren negentig omringt hij zich met zijn eigen band Luminarios. Het met muzikanten uit Tucson Arizona samengestelde combo debiteert door stoffig gitaarwerk geladen woestijnrock. De komst van Hopkins vrouw Lisa Novak, die naast haar vocale bijdragen zich als multi-instrumentalist en songwriter manifesteert, verruimt de muzikale horizon. Na Loveland , een duoproject  van het koppel wordt ze ingelijfd bij Luminarios en dat resulteert in fijne werkstukken.

Twee jaar geleden werd met My Way Or The Highway, de opvolger van Tombstone  nog een sterk hoofdstuk aan de imposante catalogus toegevoegd en recent overtuigden de woestijnrockers nog met Back To The Garden. Het gezelschap toerde meermaals in Europa.  De in een gelimiteerde editie uitgebrachte live-registratie van een concert in El Lokal , de favoriete club van Hopkins en Luminarios  in Zurich, dateert overigens uit de periode van My Way Or The Highway.

Na de met roffelende drums en rinkelende gitaartjes van Hopkins en Damon Barnaby ondersteunde harmonieuze countryrocker volgen enkele selecties uit My Way,  het rafelige Gaslighter en Come Hell Or High Water vormen een perfecte aanloop van een set waarbij ook dieper in het verleden gegraven wordt met het drassige en dreigende Tombstone.

Na het slepende, door Lisa Novak gezongen Heatbreak Police volgt een krachtig Dark Side of the Spoon, onveranderlijk met een glansrol voor de lekker scheurende gitaartandem in geïnspireerde riffs. De set wordt afgesloten met twee lang uitgesponnen tracks waarin de snarenregisters nog eens schaamteloos open getrokken worden.

De toevoeging van drie extra tracks van een twee jaar eerder opgenomen concert op dezelfde locatie Zwitserland maakt dit overzicht nog aantrekkelijker. Met het door wonderlijke snarentwang gedragen  La Luz keren we even terug naar de Spaanstalige periode terwijl Hopkins in het duet What Am I Supposed To Do? samenkomen.

https://writteninmusic.com/albumrecensie/rich-hopkins-and-luminarios-my-way-or-the-highway/

https://writteninmusic.com/albumrecensie/rich-hopkins-the-luminarios-back-to-the-garden/ 1. Tripped
 2. Gaslighter
 3. Come Hell Or High Water
 4. Tombstone
 5. A Stones Throw
 6. Heartbreak Police
 7. Darkside Of The Spoon
 8. Acoma Mary
 9. Otro Lado
 10. If You Want To
 11. Nobody Told You
 12. La Luz
 13. What Am I Supposed To Do?