×

Recensie

Roots

27 januari 2019

Reverend Beat-Man & Izobel Garcia

Baile Bruja Muerto

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Voodoo Rhythm

Baile Bruja Muerto Reverend Beat-Man Roots 4 Reverend Beat-Man & Izobel Garcia – Baile Bruja Muerto Written in Music https://writteninmusic.com

De uit LA afkomstige Gotische prinses Izobel Garcia en de Reverend Beat-Man kennen elkaar al heel wat jaartjes en hebben inmiddels veel live shows samen gedaan. Zowel in Amerika als in Europa. Ze werkten al samen op Beat Man’s vorige album Blues Trash, maar het is voor het eerst dat ze een volledig album samen hebben opgenomen. Vorig jaar zijn ze neer gestreken in een studio in Italië en hebben ze Baile Bruja Muerto opgenomen. Dans met de doden. Een album dat vooral donker, spannend en in cover keuzes heel verrassend mag heten. Want wie een hele eigen draai weet te geven aan de klassieker Black Metal van Venom en er mee weg komt, is een behoorlijke baas. Hij heeft er zijn eigen, donkere swampblues stijl er op los gelaten. Als een door de duivel bezeten Tom Waits. De tekst komt net zo heftig over als bij het origineel, Ook semi akoestisch blijft het pure black metal.. Heel bijzonder.

Net zo bijzonder is de indringende stem van Izobel Garcia die in de prachtige opener Pero Te Amo (dat ook te vinden is op Blues Trash) meteen al kippenvel bezorgd. Een mooi intro, tot dat de Duivelse stem van Reverend Beat-Man inzet en het nummer lost barst een in stomende klassieker. De opvolger Come Back Lord is een gruizige garagerock stamper met een lekker orgeltje en een beetje een rockabilly feeling. Never Told You is een heerlijk garage meets krautrock track waarin Izobel die het nummer ook heeft geschreven, wat lijziger zingt. Het album is moeilijk in een stijl te vatten. Dat maakt deze plaat ook zo aantrekkelijk. Macorina een cover van Chavela Vargas is gestript van alle flamingo gitaren en vervangen door een staccato trash gitaarloopje. Love Me Two Times van The Doors is bijna diabolisch geworden en Nerviosa is een sexy nummer vol weirde effecten. I’ll Tqke Care Of You is een crooner Beat Man stijl. Maar de absurde meer dan 7 minuten durende spoken word My Name Reverend Beat Man slaat echt alles. Ik ben benieuwd wat hij allemaal naar binnen heeft gewerkt om dit verhaal te vertellen.

Dit album is niet heel veel anders dan ander werk van Beat-Man. Hij vliegt op ieder plaat alle muzikale kanten op. De afwisseling werkt ook dit keer ook prima. Het is de samenwerking met Izobel Garcia die goed werkt en echt iets extra’s brengt.

Tracks Balie Bruja Muerto

 1. Pero Te Amo (But I Love You)
 2. Come Back Lord
 3. Never Told You
 4. Black Metal
 5. Viva La Figa
 6. Lass Uns Liebe Machen (Haremos El Amor)
 7. Macorina
 8. Love Me Two Times
 9. Nerviosa
 10. I’ll Take Care Of You
 11. My Name Reverend Beat-Man


 1. Pero Te Amo [But I Love You]
 2. Come Back Lord
 3. I Never Told You
 4. Black Metal
 5. Viva La Figa
 6. Lass Uns Liebe Machen [Haremos El Amor]
 7. Macorina
 8. Love Me Two Times
 9. Nerviosa
 10. I'll Take Care of You
 11. My Name Reverend Beat-Man