×

Recensie

Metal

15 januari 2017

R.I.P.

In The Wind

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Riding Easy

In The Wind R.I.P. Metal 3.5 R.I.P. – In The Wind Written in Music https://writteninmusic.com

Dit is een hele fijne ontdekking zeg. R.I.P uit Portland is een kwartet dat naar eigen zeggen Street Doom maakt. Persoonlijk vind ik hun gruizige sound veel weg hebben van oude goden zoals Trouble, Cirith Ungol of Medieval Steel. Wat tragere metal uit de tijd van Metal Massacre toen het nog geen stoner heette. Hun album In The Wind was al enige tijd uit via het kleine Tomcat records, maar wordt nu breder uitgezet door Riding Easy.

The Scythe trapt het album af. En hoe? Wat een geweldige mix tussen garagerock en doom metal. De band heeft een krachtige vintage sound. Maar het beste moet natuurlijk nog komen. De supergave stem van zanger Fuzz. Zijn hoge vocalen zijn helemaal jaren 80 metal en geven de muziek een duistere rand. In nummers als Tremble en heeft hij een ijselijke vibratie in zijn stem die alles een spookachtig sfeertje mee geeft.

Maar ook het gitaarwerk van Angel Martinez is geweldig. In Smoke & Lightning is de superlange solo aan het eind heel goed gedaan. Dit zijn van die nummers waar je vooral hard op wilt rijden of veel op wil feesten.  R.I.P. draait niet alleen maar om de groove, er zitten heel veel lekker uptempo stukken in (In The Wind Pt 2, The Scythen, Smoke & Lightning)

In The Wind is een heerlijk en af en toe lompe plaat met een 70ies / 80ies metal vibe. Het klinkt allemaal bekend, maar het is ook wel weer helemaal fris. Heavy, maar ook met heel veel melodieus gitaarwerk. Een plaat die je waarschijnlijk best veel uit de kast zal halen om weer op te zetten.  1. The Scythe
  2. In The wind Part 1
  3. Tremble
  4. Black Leather
  5. Smoke and Lightning
  6. In The Wind Part 2
  7. The Tombstone
  8. Bereaved
  9. Brave In The Grave
  10. In The wind Part 3