×

Recensie

Alternative

15 april 2021

Queen's Pleasure

Panic From Dublin

Geschreven door: Edwin Hofman

Uitgebracht door: Excelsior Recordings

Queen's Pleasure - Panic From Dublin
Panic From Dublin Queen's Pleasure Alternative 4 Queen’s Pleasure – Panic From Dublin Written in Music https://writteninmusic.com

Het Amsterdamse Queen’s Pleasure speelde zich definitief in de kijker tijdens de Popronde en op Eurosonic Noorderslag. Ook 3FM en Kink pikten de even brutale, kleurrijke indie- en garagerock van het viertal op. Nu is er dan de vinyl-ep op 7 inch Panic From Dublin.

De titeltrack en opener valt direct al lekker, door het wat overstuurde drumgeluid en de ongepolijste, Brits aandoende zang. Queen’s Pleasure wisselt lekkere climaxen af met rustigere, open passages. De band werkt vaker met dit soort dynamiek en dat geeft deze song – net als de andere tracks – lekker wat lucht. Ondertussen houdt Queen’s Pleasure nog zeker oog voor harmonie en samenzang. Lekkere straffe drums maken van Starlet een heftigere track, die na een lekkere psychedelische break op het einde nog even vol gas gaat.

De B-kant van de ep gaat gloedvol van start met het nummer dat Queen’s Pleasure grotere bekendheid gaf: Sitter. Arctic Monkeys schieten even door het hoofd bij deze dynamische, energieke song die kracht, energie en atmosfeer tot een mooi vurig geheel samensmeedt. De soms lekker slepende afsluiter Alex Sender zit vol ideeën, wendingen, effecten en meerstemmige zang maar blijft aardig poppy. Het is wederom een bewijs dat Queen’s Pleasure veel meer kan dan lekker ongecompliceerd rocken.

‘Een Wall of Sound met energie voor tien van een roedel postpubers’, schreef hun label al. Dat klopt helemaal. Daar kun je aan toevoegen dat dit roedel muzikaal ook nog eens aardig volwassen is geworden. Overigens zonder die jeugdige bravoure onderweg verloren te hebben.

Kant A:

  1. Panic From Dublin
  2. Starlet
  3. Sitter
  4. Alex Sender