×

Recensie

Alternative

15 november 2018

Public Practice

Distance Is A Mirror EP

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Wharf Cat Records

Distance Is A Mirror EP Public Practice Alternative 4.5 Public Practice – Distance Is A Mirror EP Written in Music https://writteninmusic.com

Een band om vanaf nu optimaal in de gaten te gaan houden is het uit Brooklyn, New York afkomstige Public Practice. Wat een geweldige EP hebben ze met hun eerste wapenfeit Distance Is A Mirror uitgebracht.

Soms hoor je bij de eerste tonen dat je met een opwindende nieuwe band te maken hebt. Niet dat de sound van Public Practice nu zo super nieuw is, in alles hoor je de late jaren zeventig-, begin jaren tachtig postpunk door, maar het klinkt allemaal zo heerlijk gedreven dat je gelijk om bent.

Zangeres Sam York, gitarist Vince McClelland, synth/bassist/vocalist Drew Citron en drummer/programmer/producer Scott Rosenthal klinken als de coolste band van dit moment. Yorks vocalen zijn daarin een dikke trekker maar ook de verrassende muzikale vondsten maken hun eerste EP een absolute aanbeveling.

De gedreven postpunk van de verrukkelijke songs Fate/Glory en Bad Girl(s) zetten gelijk de toon voor de EP. Lekker direct en rafelig op de tapes vastgelegd met een dynamiek die het hedendaagse muzieklandschap even heel goed kan gebruiken, naast die van bands als het Britse Shame en Idles. Het met hoekige funk doortrokken Foundation gaat daar heel dik overheen. Met Yorks aan David Byrne in Talking Heads herinnerende gesproken/gezongen bijna rappende vocalen en heerlijke overweldigende swing en het geweldige gitaarwerk een absoluut hoogtepunt in muziekjaar 2018. Afsluiter Into The Ring is al net zo ijzersterk. Met net weer zulk lekker dwars gitaarwerk opgebouwd en geslepen bas en drums uitgebouwd en met heerlijk opstuwend tussenstuk is dit ook al zo’n onverwachte wereldtrack.

Natuurlijk is de Distance Is A Mirror EP met vier compacte tracks veel te kort. Maar het is wel precies zoals je postpunk anno 2018 wil horen klinken. Je kunt niet wachten to de band ook live hier te zien is. Public Practice is absoluut de nieuwe band waar het wachten op hun eerste echte album nu al spanning veroorzaakt….  1. Fate/Glory
  2. Bad Girl(S)
  3. Foundation
  4. Into The Ring