×

Recensie

09 juli 2016

Psychic Ills

Inner Journey Out

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Sacred Bones

Inner Journey Out Psychic Ills Alternative 3.5 Psychic Ills – Inner Journey Out Written in Music https://writteninmusic.com

Psychic Ills is een alternatieve rockgroep uit Brooklyn die ondertussen aan een vijfde werkstuk toe is. Een  zweverig klankentapijt van gitaar en orgel aangevuld met bijhorende percussie dat is het haast tijdloze decor waarin Tres Warren zijn in samenwerking met bassiste Elisabeth Hart en de overige groepsleden van Psychic Ills  tot stand gekomen songs brengt.

De wat slaperige zang van Warren vloeit harmonieus en naadloos over in de muziek zoals het langgerekte Coca Cola Blues illustreert. In combinatie met fraaie vrouwenstemmen wordt een dromerige sfeer gecreëerd. In I Don’t Mind duikt de betoverende sirenezang van Hope Sandoval van Mazzy Star op in andere songs zijn het  Lady Pachena en Nadine Simmons die voor die feeërieke momenten zorgen. Warren en kompanen weten die sfeer ook zonder zang te behouden, als zijn gitaartje het overneemt met dat orgeltje van Brent Cordero dat steeds in de buurt blijft  zoals in het zacht meanderende Hazel Green.

Dat andere, duidelijk te lang uitgesponnen, instrumentaaltje Rah Wah Man is met zijn monotoon klankmotiefje eerder een beproeving voor de zenuwen. Gelukkig  blijft het bij die eenmalige misstap en zijn er genoeg fijne momenten te beleven voor liefhebbers die geen zonovergoten, eenzame stranden nodig hebben om  even te onthaasten.

Tracklisting Innner Journey Out:

1.Back to You

2.Another Change

3.I Don’t Mind

4.Mixed Up Mind

5.All Alone

6.New Mantra

7.Coca-Cola Blues

8.Baby

9.Music in My Head

10.No Worry

11.Hazel Green

12.Confusion (I’m Alright)

13.Ra Wah Wah

14.Fade Me Out 1. Back To You
 2. Another Change
 3. I Don't Mind
 4. Mixed Up Mind
 5. All Alone
 6. New Mantra
 7. Coca-Cola Blues
 8. Baby
 9. Music In My Head
 10. No Worry
 11. Hazel Green
 12. Confusion (I'm Alright)
 13. Ra Wah Wah
 14. Fade Me Out