×

Recensie

Rock

18 augustus 2014

PS I Love You

For Those Who Stay

Geschreven door: Frank Gesink

Uitgebracht door: Paper Bag

For Those Who Stay PS I Love You Rock 3 PS I Love You – For Those Who Stay Written in Music https://writteninmusic.com

Het derde album van dit Candese noisepopduo  klinkt vooral grootser dan voorheen. Op momenten zou het zelfs geschikte muziek zijn voor een groot stadionconcert. In essentie  ligt er echter nog steeds springerige collegerock met fuzzy gitaren aan de basis.

For Those Who Stay is opgenomen in een studio in Ontario, waar onder andere ook The Tragically Hip hebben opgenomen.  Nooit eerder nam het duo een album op in een echt professionele studio. Wat gelijkt opvalt is dat het album er niet “beter” door is gaan klinken, eerder nog modderiger. Waarvoor is die studio dan wel gebruikt?; Overdubs! Gitarist Paul Saunier moest gedacht hebben dat enkele gitaarlijnen niet groots genoeg klonken, dus heeft hij er nog maar een paar lagen extra op gezet. Combineer dat met allerhande syntheffecten en het resultaat is haast teveel stadion- en progrock. Het past wel bij het resultaat wat het duo wil creëren, maar het resultaat is niet altijd geslaagd. Een nummer als More of the Same is daarvan een goed voorbeeld; Saunier knalt er een gitaarsolo in die doet denken aan J. Mascis (Dinosaur Jr.), waarna het nummer een tijdje richtingloos verder kabbelt, om vervolgens weer terug te komen bij een solo. Een leuk idee, maar als “liedje” werkt het niet, door gebrek aan richting.

Wat overblijft is een aanstekelijk album vol springerige, overstuurde rock dat “gewoon” lekker in het gehoor ligt. Er is niet veel mis mee, maar het duo zou er goed aan doen het volgende album wat kleiner te houden. Het is een algemeen probleempje van dit album, dat het maar grootser en grootser moet, met teveel overdubs en effectjes. Vaak heeft dit een structuurloze, pretentieuze brij tot gevolg waarbij het liedje uit het oog wordt verloren. Klein en charmant past beter bij dit duo.  1. In My Mind at Least
  2. Advice
  3. Bad Brain Day
  4. Limestone Radio
  5. For Those Who Stay
  6. Afraid of the Light
  7. Friends Forever
  8. More of the Same
  9. Hoarders