×

Recensie

Electronic

01 februari 2021

Portico Quartet/Hania Rani

Nest/With, Besides, Against (12 inch)

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Gondwana Records

Nest/With, Besides, Against (12 inch) Hania Rani Portico Quartet Electronic 4 Portico Quartet/Hania Rani – Nest/With, Besides, Against (12 inch) Written in Music https://writteninmusic.com

Een spannende exercitie is de eerste uitgave van Gondwana Records van 2021: de mannen van Portico Quartet bewerkten/remixten de track Nest van de Poolse muzikante Hania Rani en zij bewerkte/remixte de track With, Besides, Against van Portico Quartet.

Zowel Rani als de mannen van Portico Quartet zijn muzikanten die immer muzikaal vooruit denken en gek zijn op elkaars werk. Het was dus vreemd dat ze elkaar snel vonden toen het idee ter tafel werd gebracht.

De mannen van Portico Quartet pakten de song Nest van Rani’s laatste prachtige album Home en keerden die om naar de track die zo op een van hun albums zou kunnen staan. Fraai ruimtelijk en fijn ritmisch verrijkt en verder verwijderd van het origineel.

Hania Rani pakte de openingstrack van het laatste Portico Quartet album Memory Streams en voegde daar haar vocalen en piano aan toe. Een zeer verrassende en zeer geslaagde remake is het gevolg. De fraaie stem van Rani werkt wonderwel op de sfeervolle klanken die dat laatste Portico album openen en haar sobere pianospel geeft de track extra spanning.

Zowel Nest als With, Besides, Against hebben bijzondere extra diepten gekregen. Een bijzonder project dat navolging verdient. Helaas zijn het deze keer maar twee tracks, dit hadden er wat mij aangaat veel meer mogen zijn.

De vinyloplage heeft een zeer beperkte oplage, dus wees er snel bij. (www.gondwnarecoird

Kant A:

  1. Nest (Portico Quartet remix/remake)

Kant B:

  1. With, Besides, Against (Hania Rani remix/remake)