×

Recensie

Roots

21 juni 2013

Pokey Lafarge

Pokey Lafarge

Geschreven door: Norbert Tebarts

Uitgebracht door: Third Man

Pokey Lafarge Pokey Lafarge Roots 3.5 Pokey Lafarge – Pokey Lafarge Written in Music https://writteninmusic.com

Over het nieuwe album van Pokey Lafarge kun je kort zijn: oude wijn in nieuwe zakken. Toch, om misverstanden te voorkomen: het gaat dan wel om lekkere wijn in mooie nieuwe zakken. Het deel ‘oude wijn’ is trouwens ook nog eens voor tweeërlei uitleg vatbaar. Allereerst is de muziek die hij met zijn band The South City Three maakt muziek zoals die 90 jaar geleden ook al werd gemaakt, te omschrijven als western swing (combinatie van country en jazz). Wat dat betreft dus niets nieuws onder de horizon.

Ook kan het slaan op zijn vorige album Middle Of Everywhere uit 2011. De muziek op dit nieuwe album past namelijk helemaal in die lijn, is daarmee goed te vergelijken. Vond je dat album goed, dan kun je zonder twijfel dit nieuwe aanschaffen. En ken je de muziek nog niet, dan zal het beluisteren van Central Time hieronder voldoende zijn om je een beeld te geven. Overigens, voor de groep die het vorige album wel kent, ten opzichte van die schijf valt 1 verschil op: de mondharmonica is meer aanwezig. Sterker nog, die is af en toe wat overheersend, had wat meer naar de achtergrond gemogen. Dat zegt niets over de kwaliteit van de muziek en de muzikanten, die is nog altijd bijzonder hoog. Dus nogmaals, vat de beeldspraak op deze pagina dus vooral niet negatief op, het gaat om goede en lekkere muziek. Muziek die de band uit St. Louis (Missouri) geen windeieren heeft gelegd.

De successen kwamen zoals ook al voorspeld op WiM namelijk in hoog tempo. Zo won hij het afgelopen jaar verschillende prijzen en tekende hij een contract bij Third Man Records, het label van Jack White. Dat succes zal nog wel even voortduren. De muziek is te goed om links te laten liggen. Daarnaast is het een genre dat steeds meer mensen (weer) aanspreekt. Als je daar dan nog de humor en vertelkunsten van de artiest bij optelt, dan weet je dat een liveconcert van deze band garantstaat voor een meer dan geweldige avond. Gelukkig staan er dan ook weer 3 optredens (waarvan 1 in België) gepland, allemaal op festivals. Gaat dat zien!
16-08-2013: Lowlands Festival, Biddinghuizen
17-08-2013: Pukkelpop Festival, Kiewit
21-08-2013: Noorderzon Festival, Groningen 1. Central Time
 2. The Devil Ain't Lazy
 3. What The Rain Will Bring
 4. Won'tcha Please Don't Do It
 5. One Town At A Time
 6. Kentucky Mae
 7. Bowlegged Woman
 8. City Summer Blues
 9. Day After Day
 10. Let's Get Lost
 11. Close The Door
 12. Home Away From Home