×

Recensie

Jazz

27 oktober 2013

Paul van der Feen

Oddyssee

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht in eigen beheer

Oddyssee Paul van der Feen Jazz 4 Paul van der Feen – Oddyssee Written in Music https://writteninmusic.com

Waar broer Clemens met zijn album High Places (2011) de elektrische kant van jazz voorrang gaf en met zijn nieuwe album 14PM de meer akoestische koers vaart, is het nu broer Paul die de elektrische weg bewandelt.

De briljante saxofonist die als onderdeel van het door Vince Mendoza gedirigeerde Metropole Orkest zoveel internationale artiesten versteld heeft laten staan, laat op het album Oddyssee in spannende composities horen net zo goed op eigen benen te kunnen staan.

Hij speelt zelf saxen, toetsen en klarinet op het album en heeft met broer Clemens op bas, Roy Dackus op drums, de gelouterde Anton Goudsmit op gitaar een spannende groep muzikanten om zich heen verzameld om zowel op groove, melodie als improvisatie de juiste sfeer te treffen. Met het lekker groovende titelnummer, het aan Pat Metheny verwante Alicia en The Bounce, het geweldige No But Really (wat een geweldige band samenwerkingstrack!!) en het lekker lome L.A. hoogtijdagen gelijke The Chosen heeft het album het in zich om een groot publiek te bereiken.  1. Oddyssee Intro
  2. The Chosen
  3. Alicia
  4. The Bounce
  5. The Fool
  6. No But Really
  7. Which Image Is On You?
  8. Epilogue