×

Recensie

Pop

23 oktober 2012

Paul Carrack

Good Feeling

Geschreven door: Edgar Kruize

Uitgebracht door: Go! Entertainment

Good Feeling Paul Carrack Pop 3.5 Paul Carrack – Good Feeling Written in Music https://writteninmusic.com

Timing is alles. Vrijwel tegelijk met verzamelaar Collected verscheen ook Paul Carracks nieuwe album Good Feeling. De zoveelste die de voormalig Mike + The Mechanics zanger de afgelopen jaren uitbracht. De hoge werkethos mag geprezen worden, maar Good Feeling is over de hele linie niet overal even sterk, maar geeft je precies wat de titel belooft.

Carrack stelt zelf dat je ook niet al te veel waarde aan zijn albums moet hechten. Het zijn naar eigen zeggen verzamelingen liedjes die hij gewoon kwijt moet. Carrack doet met zulke uitspraken zijn werk soms wel iets tekort. Als hij vlamt, dan is het muziek die je tot in de ziel weet te raken. Neem nu het in een Motown-jasje gegoten Time To Move On, of de bijna lief te noemen uitvoering van The Drifters’ When My Little Girl Is Smiling, waarbij je met de ogen dicht precies ziet waar het nummer over gaat. Dat laatste is enkel te danken aan de zo kenmerkende stem van Carrack, die hij soms bijna achteloos lijkt in te zetten.

Maar in veel gevallen heeft hij gelijk. Meer nog dan richting de ziel schieten, gaat Carrack op Good Feeling voor het goede gevoel. Of het nu op de fijne ode aan Ray Charles, I Can Hear Ray, is, dan wel op het licht verteerbare Good Feelin’ About It of het levendige en geïnspireerde Marmalade Moon. Jazzy afsluiter A Child Is Born mag er ook zijn. Maar urgent wordt het nergens. Ook niet als Carrack Bruce Springsteens tranentrekker If I Should I Fall Behind – overigens erg adequaat – onder handen neemt. Die vrijblijvendheid maakt van Good Feeling een album dat fantastisch lekker wegluistert en dat je heel vaak op zal zetten. Maar ook zo’n album waarvan je vervolgens nooit de titels van alle nummers weet te onthouden omdat ze daarvoor dan weer net niet belangrijk genoeg voor je zijn.

Paul Carrack – Good Feeling

 1. Good Feelin’ About It
 2. Marmalade Moon
 3. Nothing Without You
 4. I Can Hear Ray
 5. Long Ago
 6. Make It Right
 7. If I Should Fall Behind
 8. From Now On
 9. I Don’t Wanna Lose Your Love
 10. Time to Move On
 11. When My Little Girl Is Smiling
 12. A Child Is Born


 1. Good Feelin' About It
 2. Marmalade Moon
 3. Nothing Without You
 4. I Can Hear Ray
 5. Long Ago
 6. Make It Right
 7. If I Should Fall Behind
 8. From Now On
 9. I Don't Wanna Lose Your Love
 10. Time To Move On
 11. When My Little Girl Is Smiling
 12. A Child Is Born