×

Recensie

Pop

03 januari 2013

Passenger

All The Little Lights

Geschreven door: Robert Schuurman

Uitgebracht door: Sony Music

All The Little Lights Passenger Pop 3 Passenger – All The Little Lights Written in Music https://writteninmusic.com

Passenger is de artiestennaam van singer/songwriter Mike Rosenberg en de tevens de naam van de oorspronkelijke vijfmans-band waar Mike deel van uitmaakte, voordat hij solo ging. Met het geweldige succes van zijn single Let Her Go (het nummer belandde zelfs meteen op nummer 351 van de Top 2000) wordt Mike, hoewel hij al jaren muziek maakt, ineens bij het grote publiek bekend, dat hem door dat gevoelige nummer meteen in de harten sluit.

De band Passenger debuteerde in 2007 met het album Wicked Man’s Rest. Als solo-artiest ging Mike vrolijk verder met het maken van album, resulterend in Wide Eyes Blind (2009), Flight Of The Crow (2010) en het fan-only album Diverse And Submarines (ook 2010). Met zijn nieuwe album All The Little Lights borduurt Mike rustig doch gestaag verder op de al jaren geleden ingezette koers maar nu met het verschil dat het prachtige visitekaartje in de vorm van Let Her Go hem pas echt goed op de muziekkaart zet.

All The Little Lights telt twaalf hartverwarmende ‘ vertellingen’ die op pure en vaak hoopvol klinkende wijze het hart van de luisteraar weten te vinden. Met dien verstande dat Let Her Go wel meteen één van de betere songs op het album is en te veel nummers te lichtvoetig klinken om echt te kunnen overtuigen en te bekijven. Het begin is echter even mooi breekbaar als imponerend met het mooie Things That Stop You Dreaming en de single Let Her Go. Tekstueel zitten veel nummers uitstekend in elkaar en de levenslessen en boodschappen die Mike voor ons in petto heeft worden vaak smaakvol gepresenteerd. Nummers als The Wrong Direction, Life’s For The Living en de titelsong All The Little Lights zijn voorbeelden van goed uitgebalanceerde tracks met verfijnde melodielijnen die zich eenvoudig in je hoofd nestelen. Tel daarbij op de grappige afsluiter I Hate en een fraaie bonus-cd met 8 akoestische nummers en je krijgt automatisch een zwak voor deze charismatische Britse zanger, die  voor zijn definitieve doorbraak in Australië al op handen werd gedragen maar inmiddels zijn territorium flink heeft verlegd, resulterend in optredens als voorprogramma bij Ed Sheeran en Jools Holland.

All The Little Lights is een degelijk en warm klinkend album dat een lans breekt voor de puurheid van originele singers/songwriters, die zich blijven focussen op de song en de inhoud en zich niet laten meeslepen door de ongekende productiemogelijkheden. Ik hoop echter wel dat Mike zich verder blijft ontwikkelen en op toekomstig werk vooral muzikaal nog meer de diepte en de spanning durft te zoeken die nodig is om niet alleen incidenteel het hart van de luisteraar te raken maar ook om een compleet album te blijven boeien.

Cd 2: Acoustic 1. Things That Stop You Dreaming
 2. Let Her Go
 3. Staring At The Stars
 4. All The Little Lights
 5. The Wrong Direction
 6. Circles
 7. Keep On Walking
 8. Patient Love
 9. Life's For The Living
 10. Holes
 11. Feather On The Clyde
 12. I Hate [Live]