×

Recensie

Rock

26 september 2014

Paceshifters

Breach

Geschreven door: Natalie Polman

Uitgebracht door: V2, Excelsior Recordings

Breach Paceshifters Rock 4 Paceshifters – Breach Written in Music https://writteninmusic.com

Ondergetekende maakte vier jaar geleden op YouTube kennis met drie jongens die hun liedje I Don’t Listen eruit knalden. Aangenaam verrast door de kwaliteit die de jonge knapen produceerden, wist uw recensent dat Paceshifters een naam was om te onthouden.

De rockband uit het Overijsselse Wijhe maakte het daadwerkelijk waar: na twee albums (One For The Road in 2010 en Home in 2012), voorprogramma’s voor onder meer Deep Purple en Triggerfinger en shows op onder meer Zwarte Cross, Paaspop en Pinkpop is het nu tijd voor het beste werk van broers Paul (zanger/bassist) en Seb (zanger/gitarist) Dokman en drummer Jesper Albers (vervangt Koen Klarenbeek, die op de eerste twee platen drumde).

Breach is een plaat die de perfecte symbiose tussen stevige herrierock en melodische pop gevonden heeft. In de jaren ’90 was Nirvana een band die met catchy lawaai de underground bovengronds bracht. Kurt en Co zijn duidelijk hoorbaar een inspiratiebron voor Paceshifters maar de mannen benaderen hun favoriete muziekstijl met zo’n onbevangen energie dat het geen slap aftreksel wordt.

Liedjes als Nothing You Can Do, State Of Mind en Dancing With The Devil zijn stuk voor stuk explosieve, woeste punkkrakers, maar de heren weten met de kleine coupletten en grote refreinen in songs als Cross Your Mind, Born en Memories net zo goed onder de huid te kruipen. Prachtballad Running laat bovendien horen dat het trio ook ingetogen liedjes prima aankan. I’ll Get By sluit de plaat met een lange instrumentale sessie inclusief de nodige gitaarsolo’s waardig af. Origineel? Mwah. Lekker? Zeer zeker. Een plaat om goed hard te draaien. En nog een keer. En nog een keer…

Vanavond presenteert Paceshifters het album in de grote zaal van de Zwolse Hedon. Green Lizard verzorgt het voorprogramma. De show is via livestream te volgen.

https://www.youtube.com/watch?v=1FIny2iN9OE

Downloaden bij iTunes (€8,99)


 1. Drone
 2. Fields (Of Nothing)
 3. Cross Your Mind
 4. Nothing You Can Do
 5. State Of Mind
 6. Born
 7. Running
 8. Memories
 9. No Knowledge
 10. Dancing With The Devil
 11. I’ll Get By