×

Recensie

Pop

31 oktober 2010

Ozark Henry

hvelreki

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Hone Henry

hvelreki Ozark Henry Pop 4 Ozark Henry – Hvelreki Written in Music https://writteninmusic.com

Dat Ozark Henry een van de grootste Belgische muzikale talenten van het laatste decennium is wordt weer eens flink duidelijk op zijn nieuwe album Hvelreki.

Na 5 albums gemaakt te hebben via Sony, met het laatste album The Soft Machine als hoogtepunt, vond Ozark Henry (echte naam Piet Goddaer) het tijd worden om zich even los te worstelen van het bestaan. Zowel muzikaal als privé zichzelf opnieuw uit te vinden. Een trip naar IJsland bood relaas. Onder de albumtitel Hvelreki, wat iets betekent als ‘moge een hele walvis aanspoelen op jouw strand’ en die door de IJslanders gebruikt wordt om elkaar geluk te wensen, vond Henry zichzelf inderdaad opnieuw uit en klinkt zijn muziek rijker dan we die ooit van hem hoorden.

Op het nieuwe album, uitgebracht via zijn eigen Home Henry label, zijn er natuurlijk referenties te horen naar de ‘oude’ Henry, zijn stem blijft zijn fraaie handelsmerk, maar de composities klinken rijker, ambitieuzer dan ooit. Gelijk in openingstrack Out Of This World, tevens de eerste single, wordt in een lekker dik arrangement met strijkers een prachttrack neergezet. Die lijn wordt gedurende het gehele album doorgezet. In songs als Godspeed, Eventide, het titelnummer en A Night Sea Journey werkt dat meer dan geweldig.

Alle tracks op het album klinken lekker vet en de arrangementen doortimmerd. Producer Youth heeft wat dat aangaat een geweldige klus gedaan. Maar alle hulde voor Henry die met geweldige songs van Hvelreki een album heeft gemaakt om vreselijk verslaafd aan te raken. 1. Out Of This World
 2. This One's For You
 3. Eventide
 4. Godspeed
 5. Miss You When You're Here
 6. A Night Sea Journey
 7. Air And Fire
 8. Yours And Yours Only
 9. It's In The Air Tonight
 10. Hvelreki
 11. See The Lions