×

Recensie

Alternative

15 juli 2021

Other Houses

Twins Who Fence

Geschreven door: Edwin Hofman

Uitgebracht door: Aagoo Records

Other Houses - Twins Who Fence ep
Twins Who Fence Other Houses Alternative 3.5 Other Houses – Twins Who Fence Written in Music https://writteninmusic.com

Other Houses is de voornaamste muzikale uitlaatklep van singer-songwriter en muziekjournalist Morgan Enos. De afgelopen acht jaar heeft Other Houses een aardige productiviteit laten zien. Doordat Enos de afgelopen jaren verhuisde van Brooklyn naar Queens, om hierna te verkassen naar New Jersey, bleef zijn output als muzikant even wat achter bij die van hem als schrijver voor The Recording Academy.

Het gevoel van ‘settlen’ en het betreden van een wat gezapiger middenklasse-bestaan buiten Brooklyn ligt deels ten grondslag aan de vier songs op Twins Who Fence. Die overgang leverde overigens in het geval van Enos eerst nog de nodige onrust op. De titeltrack laat flink wat dynamiek in kracht en volume horen en handelt over de dagelijkse sleur en het grijpen naar mogelijke toekomstige successen en prestaties, zonder daar nu al iets over te kunnen weten. Het gitaarwerk is lekker stevig en binnen de korte song laat Other Houses een flinke instrumentale passage toe. In vergelijking met eerder werk spreken de snaren op deze ep sowieso meer dan Enos’ eigen stem.

Herinneringen aan een punk house zorgden voor Wind Chimes, een vriendelijk aandoende song waar Enos mooi wat strijkers en subtiele gitaarnoise aan toevoegt. Lower School is lekkere, tijdloze indiepop met een folky randje. Hierna is Invented Enemy opvallend harmonieus en fijn glooiend voor een track die over persoonlijke obsessies en ‘gekte’ gaat (‘Invented enemy get off my back’). Slechts het priemende gitaarsolo’tje jeukt een beetje.

Twins Who Fence is een prettige ep op 7-inch formaat die doet uitzien naar een volledig album. Suburban life heeft in het geval van Morgan Enos gelukkig nog niet gezorgd voor muzikale bloedarmoede.

Kant A:

  1. Wind Chimes
  2. Twins Who Fence

Kant B:

  1. Lower School
  2. Invented Enemy