×

Recensie

Jazz

08 maart 2018

Oscar Jerome

Where Are Your Branches? (EP)

Geschreven door: Dick Hovenga

Where Are Your Branches? (EP) Oscar Jerome Jazz 4.5 Oscar Jerome – Where Are Your Branches? (EP) Written in Music https://writteninmusic.com

Met zijn tweede EP Where Are Your Branches? maakt de jonge Londense zanger/gitarist Oscar Jerome maar weer eens optimaal duidelijk hoe groot zijn talent is. In navolging van zijn fantastische eerste gelijknamige EP van anderhalf jaar terug staat ook deze 5 tracks tellende EP weer vol fascinerende jazz-meets-soul-anno-nu-tracks die met verbluffende arrangementen zijn grote talent nog meer blootleggen.

De openingstrack Subdued zegt wat dat aangaat gelijk alweer genoeg. Gelijk vanaf de eerste tonen en al helemaal als zijn soepele stem over de heerlijke drums en bas glijdt, zit je weer volledig in de Oscar Jerome vibe. Wat snapt Jerome toch ongelooflijk goed hoe jazz, soul en hiphop in een tijdloos coole blend naar het nu kunnen worden getrokken. En dat gitaarwerk waar hij halverwege de song op inslaat is al helemaal niet te versmaden. Overweldigende openingstrack.

Chromatic Descendents is van dezelfde orde. Luister toch eens naar dat prachtige arrangement. Dat ligt bizar dicht tegen het legendarische werk aan waar Terry Callier zo vermaard om werd. Dat Jerome op zo’n jonge leeftijd al met zulke ongelooflijke arrangementen komt aanzetten is echt bizar. Het maakt zijn songs onnavolgbaar tegelijk ongelooflijk indrukwekkend. En de muzikanten die hij om zich heen verzameld heeft maken al net zoveel indruk.

De instrumentale titeltrack laat vervolgens maar weer eens heel goed horen wat voor geweldig gitarist Jerome toch is. Baby Face is onderhand vintage Oscar Jerome met zijn heerlijke grooves, wat lome naar hiphop neigende zang en niet te versmaden gitaarwerk. En wat te denken van de slottrack Smile On A Screen. Wat een ongelooflijke groove heeft die track, wat ook weer een fantastisch gitaar/sax arrangement, en hoe briljant neemt rapper James Massiah daar met een geweldige flow de zang van Jerome over.

Dat Oscar Jerome de grote nieuwe ster binnen de muziek is maakt deze tweede EP, volledig op eigen kracht zonder invloed van buiten gemaakt en op zijn eigen label uitgebracht, net als zijn eerste titelloze EP, overduidelijk.  1. Subdued
  2. Chromatic Descendents
  3. Where Are Your Branches (Where Is Your Fruit?)
  4. Baby Face
  5. Smile On A Screen