Oscar And The Wolf
Entity
Ik kan me heel goed voorstellen dat er mensen zijn, misschien vooral vrouwen, die volledig wegzwijmelen als ze Undress horen, een sexy track op Entity, het eerste album van Oscar And The Wolf, de Belgische formatie die eerder enkele smaakvolle ep’s op de markt bracht.
Zo staan er wel meer nummers op die een zinnenprikkelende werking hebben. Het complete album is zelfs erotisch geladen.
One thing left on your body I can undress
Lay back, lay back
Still you know I get lost in you
I can make you undress
Let go, let go
See the lust don’t break on us when you’re putting on a show
Het is de zwoele elektronica, in combinatie met het licht zuchtende stemgeluid van Max Colombie die een betoverende werking veroorzaken. Colombie heeft dat zwoele in elk geval niet van zijn stiefvader Frank Vercauteren, de onsympathieke Belg, die de latere cokesnuiver Wim Kieft in 1985 tijdens België-Nederland een rode kaart aansmeerde die Nederland – waarschijnlijk – het WK van 1986 in Mexico kostte. Laten we Vercauteren snel vergeten. Kloothommel.
Oscar And The Wolf is vooral het kindje van Colombie (23), die alle nummers schrijft voor de band. Dat doet hij ’s nachts. Vast met een goede fles wijn in de buurt. Uit Somebody Wants You:
Take me under
Show me on the backseat
You give it to me slow
It’s you and I
I’m not making you choose, love
Don’t make me bite
De dromerige r&b-beats waarop hij zijn teksten laat drijven, verraden een hang naar romantiek, zelfs zonder zijn zorgvuldig gekozen woorden. Hij heeft Hermann Hesse gelezen, de in Duitsland geboren Zwitserse schilder, dichter en schrijver, die in 1946 de Nobelprijs voor de Literatuur in de wacht sleepte. Man van fraaie oneliners, zoals ‘De meeste dingen in het leven doet men, ook al doet men het anders voorkomen, vanwege de vrouwen’. Maar ook: ‘In staat zijn jaren weg te geven voor de glimlach van een vrouw, dat is geluk’.
Het lijdt geen twijfel dat Hesse een inspiratiebron is geweest tijdens het schrijven van Entity. In België speelt Oscar And The Wolf steevast voor uitverkochte zalen. Dat zal in Nederland ongetwijfeld ook gaan gebeuren. Al is dat misschien nog een kwestie van tijd.