×

Recensie

Rock

23 oktober 2015

Orange Skyline – An

An Introduction

Geschreven door: Marcel Hartenberg

Uitgebracht door: Caroline Benelux

An Introduction Orange Skyline Rock 3.5 Orange Skyline – An Introduction Written in Music https://writteninmusic.com

3 FM Serious Talent waren ze al, ze stonden op Noorderslag en ze openden als voorprogramma van Kaiser Chiefs, Racoon en van Navarone. Tot nu toe brachten ze twee ep’s uit. Nu is er dan dit mini-album. Voor de jonge Groningse band is het een staalkaart geworden van wat de band te bieden heeft. Het album telt zes nummers en kenmerkt zich door een hoge energiegraad. Er is aandacht besteed aan zowel de hoes als aan de muziek en beide laten zien en horen dat de band er alles aan doet om haar naam te vestigen.

Britpop is voor een deel schatplichtig aan de broertjes Davies en, of het ongewild is of niet, dat geldt ook voor Orange Skyline. De ongedwongen flair van zanger Stefan van der Wielen en de muziek doen niet alleen denken aan de Kaiser Chiefs en Oasis (luister maar naar Rapture en Zeitgeist) , ook gedachten aan Ray en Dave zijn nooit ver weg. Dat gevoel komt vooral naar voren bij In My Head. Tja, en of het kan missen bij een nummer dat Waterloo heet? Daarmee komen ze qua titel natuurlijk aardig in de buurt van een van de klassiekers van de broertjes Davies.

Een mini-album als geslaagde kennismaking. Dat mag na de zes nummers wel gesteld worden. Een band die met durf aan de slag gaat en die het in zich heeft om live ook te overtuigen. De live ervaringen van de vele optredens zal het zelfvertrouwen van de band vergroten. Het is vooral de frisheid waarmee ze spelen en de kracht om pakkende liedjes te schrijven die ze verder kan brengen. Een nadere kennismaking wordt zeker op prijs gesteld.  1. Rapture
  2. All For You
  3. Waterloo
  4. Zeitgeist
  5. In My Head
  6. A Place