×

Recensie

Pop

12 november 2012

Oceana

My House

Geschreven door: Robert Schuurman

Uitgebracht door: CNR

My House Oceana Oceana Pop 3 Oceana – My House Written in Music https://writteninmusic.com

Op My House, het tweede album van Oceana, trekt de 30-jarige zangeres uit Duitsland de op haar debuut  Love Supply (2009) ingezette lijn op degelijke wijze door. Met een leuke mix van pop, soul, funk, jazz, funk en reggae scoort zij vooral goed in Spanje, Hongarije, Polen en de Oekraïne. Het nummer Cry Cry, van haar eerste album, bereikte in zowel Polen als Hongarije de eerste plaats in de hitlijsten. En op dit nieuwe album is de ‘ prijspakker’ de officiële song van het EK voetbal 2012, Endless Summer, dat wederom in Polen maar ook in thuisland Duitsland hoge ogen gooide.

My House kent een enorme variëteit aan stijlen en dat pakt helaas niet altijd even goed uit. Over het algemeen levert het wel een lekker in het gehoor liggend album op met een aantal positieve uitschieters zoals de soulvolle introductie in de titeltrack My House, de vrolijke (en lekkere) reggae-beat van Sunshine Everything, er is een vleugje dance in het aardige Lose Control en intrigerende Euro-pop in Put Your Gun Down. De reeds genoemde met dance doorspekte single Endless Summer klinkt fris en sprankelend en ook de reggae-bonusversie van deze hit mag er wezen.

Daartegenover staan de beduidend minder interessante Brook Benton-cover van A Rockin’ Good Way, met een bijrolletje voor niemand minder dan Maceo Parker. Zijn inbreng is ook terug te horen op Amazing, waar hij op subtiele wijze de sax-begeleiding voor zijn rekening neemt. Toch horen wij Maceo Parker graag en liever op de voorgrond met een funky arrangement dan in deze te matige songs. Ook het poppy Diamonds en Love Is Dying, met mr. Vegas, zijn niet boeiend genoeg om te beklijven.

Verder is er dancehall in Sweet Violet, een degelijke ballad met Say Sorry, haar oude vertrouwde soul-sound in Hopes & Sins en voor Better Days is goed geluisterd naar Mark Ronson en Amy Winehouse.

Samengevat kent het nieuwe huis van Oceana te veel kamers. In sommige is het goed toeven maar in andere voel je je toch echt minder op je gemak. Voor iedereen is er wel iets leuks te vinden op dit album, maar als geheel mist My House toch zeggingskracht. 1. My House
 2. Sunshine Everday
 3. Amazing
 4. Lose Control
 5. Put Your Gun Down
 6. Say Sorry
 7. Sweet Violet
 8. Diamonds
 9. Endless Summer
 10. Love Is Dying
 11. Better Days
 12. Hopes & Sins
 13. Some People
 14. Don't Walk Away
 15. A Rockin' Good Way