×

Recensie

World

18 augustus 2013

Nicola Conte presents Viagem

Nicola Conte presents Viagem 5 - Various Artists

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Far Out Recordings

Nicola Conte presents Viagem 5 - Various Artists Nicola Conte World 4.5 Nicola Conte presents Viagem 5 Written in Music https://writteninmusic.com

Waar de man ze toch steeds vandaan haalt zal niemand ooit te weten komen maar wat een geweldig originele verzamelaars blijven Viagem.

Van alles wat de Italiaanse alleskunner Nicola Conte de afgelopen decennia gemaakt en samengesteld heeft mogen we ondertussen wel vaststellen dat Viagem het meest geniale is wat hij heeft gedaan. De verzameling oude 45 touren singles vol opvallende sambajazz, bossa nova, sambasoul en al die andere heerlijke Braziliaanse, door samba beïnvloede stijlen werden niet eerder op een zo onnavolgbare manier geselecteerd en vastgelegd. Waren de eerste 2 delen al ijzersterk, met Viagem 3 en Viagem 4 wist hij wederom energieke singles in perfecte volgorde te zetten.

Bij Viagem 5 blijkt de bron van Braziliaanse 60er jaren singles nog steeds niet uitgeput. Conte heeft met een dikke collectie van 17 tracks weer een heerlijke balans gevonden in introspectieve dan weer zeer ritmische en opwindende songs. Met de zeer verrassende Quarteto 004 versie van Tom Jobim’s klassieker Vou de Contar als opener, de verslavende groove van Se Você Quiser Mas Sem Bronquear, met die geweldige stem van Elizabeth Viana en de onweerstaanbare samba funk van Jorge Ben’s Take it Easy My Brother Charlie, opgenomen door Breno Sauer en zijn kwartet als geniale tracks verpakt in een geweldige set, is het Conte wederom gelukt een collectie van grote klasse tot stand te brengen. In totaal 17 tracks in een heerlijke tegelijkertijd adembenemende mix, zonder haperingen.

Nicola Conte legt op Viagem de rijke Braziliaanse 60jaren singlecultuur op weergaloze wijze vast en maakt daarmee de perfecte muzikale historie van het land in volle glorie zichtbaar. Nu al 5 delen lang en het einde lijkt vooralsnog, en gelukkig maar, 1. Quarteto 004 - Vou Te Contar
 2. Neyde Fraga - Onda Quebrando
 3. Breno Sauer Quarteto - Take It Easy My Brother Charlie
 4. Samba 5 - Berimbau
 5. Theo - Vim De Santana
 6. Conjunto Sérgio Carvalho - Balaio
 7. Papudinho - Yê Melê
 8. Dr. Severino & Conjunto Subverson - Olhou Pra Mim -
 9. Zumba 5 - Quintessência
 10. Nelsinho & Os Ipanemas - Babalaô
 11. Edith Vega - Matando A Miséria A Pau
 12. Elizabeth Viana - Se Você Quiser Mas Sem Bronquear
 13. Marília Medalha - Zana
 14. Luis Carlos Vinhas - Tanganica
 15. Grupo Arembepe - Iaiá
 16. Pedrinho Mattar Trio - Neurótico
 17. Jazz 4 - Crepúsculo