×

Recensie

Jazz

06 augustus 2012

Nicola Conte

Viagem 4

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Far Out Recordings

Viagem 4 Nicola Conte Jazz 4.5 Nicola Conte Presents Viagem 4 Written in Music https://writteninmusic.com

Dat een serie via hetzelfde concept ook een vierde ijzersterk album oplevert is buitengewoon. Na het prachtige derde deel in de serie is het Nicola Conte ook weer gelukt op voor Viagem 4 met een boeiende collectie spannende Braziliaanse songs op de proppen te komen.

De serie werd 6 jaar geleden opgezet vanuit de rijke platenkast van de Italiaanse gitarist/muzikant/DJ Nicola Conte, die dan weer de hulp kreeg van een aantal Italiaanse (DJ) vrienden met een grote verzamelwoede van Braziliaanse singles met een oorsprong in de jaren 50 en 60. De serie Viagem werd rond deze, vaak obscure. singles opgebouwd en verkreeg al snel een zeer populaire status. De swing van de tracks, dan weer beïnvloed door bossa dan weer door afrosamba en sambajazz, bleek een enorme schatkamer aan prachtige muziek te herbergen. Dat deze schatkamer voorlopig nog niet leeg is bewijst dus nu ook weer het vierde deel in de serie.

Nicola Conte wist wederom een fijne collectie te maken die sprankelt en prikkelt. Van de fijne opener met volvette blazers van 7 de Ouros, de heerlijke swing en vocalen van Luki in Ballero, ideale zomertrack Cute van Bwana Trio tot het geweldig nostalgische Gusto Do Que e Bom van Shirley e o Tuca Trio. Om het werkelijk prachtige Batucada Surgiu van Marcos Moran vooral niet te vergeten. Echt alles is weer even lekker en spannend op de 17 tracks tellende nieuwe Viagem. Deze serie brengt met elk deel zoveel fijne verrassingen uit de rijke Braziliaanse muzikale historie dat je nadat je het nieuwe deel wederom hebt stuk gedraaid je vanzelf weer naar een nieuwe collectie Brazo uit de 6oer en 70er jaren verlangt. Viagem rules!!! 1. 7 de Ouros - So Balanço
 2. Myrzo Barosso - Consolaçao
 3. Quarteto 004 - Morro Nao Tem Vez
 4. Bossa Jazz 3 - Outra Vez
 5. Luli - Ballero
 6. Anilza Leoni - Balumba
 7. Bwana Trio - Cute
 8. Shirley e o Tuca Trio - Gusto Do Que e Bom
 9. Betinho Do Vibraphone - Pandeiro Triste
 10. As Compositoras - Ponto De Vista
 11. Luiz Henrique and Os Copa 5 - Samba Novo
 12. Quarteto de Saba - Pra Que Chorar
 13. Marcos Moran - Batucada Surgiu
 14. Quarteto de Bruno Solis - Upa Neguinho
 15. Bossa Nova +5 - Saudade Vem Correndo
 16. Gilda Horta – Litoral
 17. Rosana Tapajos - Te Quiero Assim