×

Recensie

Rock

19 maart 2022

Nestter Donuts

Flamenco Trash

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Voodoo Rhythm

Flamenco Trash Nestter Donuts Rock 4 Nestter Donuts – Flamenco Trash Written in Music https://writteninmusic.com

Bij een nieuwe release op Voodoo Rhythm weet je wat je voorgeschoteld krijgt. Trash / rock n roll in zijn meest uitgeklede vorm. De uit Allicante afkomstige Nestter Donuts vormt hier geen uitzondering op. Maar zijn insteek is wel weer origineel. De album titel verraadt zijn stijl al en daarmee is niets te veel gezegd. Flamingo en trashy onemanband rock n roll.

Nestter laat de stijlen niet overal samen smelten op Flamingo Trash. Zo zijn Amapola Franceso en Bruges Jail Rumba redelijk traditionele Flamingo liedjes en Cocaina en Infection recht toe recht aan garagestampers. Maar op de momenten dat hij het wel doet, zoals op Duna de La Perversion (dat over een swingers strand gaat in Alicante) waarop hij een weerbastige surf rock n roll gitaarriff over een opzwepend flamingo ritme heen legt, onstaat er iets unieks. Een bijzonder goed geslaagde mash up.

En dit is niet de enige keer dat de in een strakke luipaard catsuit gehulde Nestter zo’n geslaagde crossover ten gehore brengt. Ook het feitelijk instrumentale Meow, Meow en Asesinato Yugular zijn voorbeelden hoe deze twee stijlen prima blenden. En net als bij alle liedjes is Nestter zo aardig om aan te geven waar de liedjes over gaan. Meow Meow gaat over live orgies en onenight stands en Asesinato Yugular is een ode aan een kroeg (Mono Bar).

Flamengo Trash is op verschillende locaties opgenomen (Frankrijk, Zwitserland en Spanje) en voor een oneman band klinkt dit album behoorlijk huge. Een aanrader voor een ieder die van de spaghettiwestern sound, garagerock en ja…Flamingo houdt. 1. Amapola francesa Cocaina
 2. Infeccion
 3. Baby don't you know
 4. Bruges Jail Rumba
 5. Elvis Presley
 6. Mamba Jovencita
 7. Duna de la Perversion
 8. Die Torero
 9. Meow Meow
 10. Asesinato Yugular
 11. Veneno barato
 12. Milena
 13. Su sangre, mi amor