×

Recensie

Pop

29 juni 2013

My Name Is Music

Super Acceleration

Geschreven door: Matteo Bennardis

Uitgebracht door: LasVegas Records

Super Acceleration My Name Is Music Pop 2.5 My Name Is Music – Super Acceleration Written in Music https://writteninmusic.com

Met ruim 100 optredens en twee albums in een jaar, zijn de leden van My Name Is Music direct een van de grootste bands geworden van Oostenrijk. Met een combinatie van blues, rock, electro en funk, maken ze verrassende, vermakelijk en toegankelijke muziek. Met Super Acceleration probeert dit duo de rest van de wereld over te nemen.

Het album heeft iets levendigs. Life is Wonderful is het eerste nummer op het album en zet direct de toon. Een vrolijk  nummer waarbij hun combinatie van rock en electro goed te horen is. Computer Game laat iets heel anders horen. Een nummer met synthesizers en veel 8bit geluiden. Iets wat bij de titel past, en een leuke verrassing is in de huidige popwereld. My Favorite Drug & Suicide Attack in High Quality zijn twee niet zo verrassende nummers, maar toegankelijk up-tempo indie nummers, waarbij je niet stil kan staan.

Met Three Steps Behind laat het duo horen dat ze ook een stuk dieper kunnen. Een langzaam, melancholisch nummer met twee stemmen en een gitaar. Daarna volgt een reeks aan nummers die allemaal goed aanklinken, Rock nummers met een electro-twist. Niet heel interessant, maar prima om aan te horen.

Al met al is Super Acceleration een veilig album waarmee ze wat hitjes kunnen scoren. Hun doel is om met dit album door Europa te touren en dit album is toegankelijk genoeg om dat de doen. Het is een album dat je op de achtergrond aan kan hebben, maar wat nooit je volledige aandacht nodig heeft. 1. Life Is Wonderful
 2. Computer Game
 3. My Favourite Drug
 4. This Is Your Life
 5. Suicide Attack In High Quality
 6. Three Steps Behind
 7. Frankenstein's Monster
 8. Excellent Climber Armstrong
 9. Free Of Everything
 10. Judas
 11. Gimme Gimme Gimme