×

Recensie

Jazz

21 juni 2024

.multibeat

Channel Island

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Lab Music

Channel Island .multibeat Jazz 4 .multibeat – Channel Island Written in Music https://writteninmusic.com

Een heel fijne aanwinst in het Nederlandse muzieklandschap is het Utrechtse .multibeat. Een trio muzikanten dat rijkelijk uit de soul, jazz en hiphop put en daarmee een heerlijke lading songs op hun debuutalbum Channel Island heeft gezet.

.multibeat is vooral toetsenman Boudewijn Pley, bassist Thijs van Zutphen en drummer Aron Smit en op hun debuutalbum laten ze zich omringen door een fijne rij bevriende vocalisten/rappers/instrumentalisten. Hun sound is heel erg oost-Londen, die zo hippe mix van coole funky jazz meets hiphop, soul en RnB die het zo’n multiculturele en multimuzikale sfeer meegeeft.

Knap hoe de mannen van .multibeat die internationale sound creëren. Als je niet zou weten dat ze uit Utrecht komen had je dit album gemakkelijk voor Londen jazz kunnen aanhoren. Channel Island heeft heel veel coole groove die je zo aan muzikanten als Jordan Rakei en Tom Misch zou kunnen linken. Het songmateriaal is sterk en gevarieerd, de keuze in vocalisten en rappers (Kay Slice, Thierry Ganz, GINGE, vAn, Pete Philly, Joya Mooi, Tennishu, Leonard Luka ) sterk.

Bij de eerste beluisteringen gelijk al een flinke reeks die je steeds weer wilt opzetten: Albumopener Spring Child, What More, Two Step met die heerlijk diepe stem van vAn, Don’t Count Me In, Tantalize en Kiss ’n Ride. Zalige tracks met fijne muzikale vondsten en zeer aanstekelijk gespeeld. Geweldige productie ook.

.multibeat vindt met Channel Island (vrij naar de zuidwestelijke Utrechtse wijk Kanaleneiland) een vorm die hen eigenlijk dit jaar al op alle grote en belangrijke festivals op de juiste podia had moeten laten spelen. Echt alles op dit album straalt spelplezier en liefde voor muziek uit. Voor een debuut ook opvallend volwassen en volgroeid klinkend met, nog maar een keer, louter erg lekkere tracks. 1. Spring Child (met Kay Slice)
 2. What More ft. Thierry Ganz
 3. Cold Nights ft. GINGE
 4. Two Step ft. vAn
 5. Interlude
 6. Fly Over (met Pete Philly & GINGE).
 7. Don't Count Me In ft. Joya Mooi
 8. What's In That Cup ft. Tennishu
 9. Tantalize ft. Melle Jutte
 10. Kiss & Ride (met Leonard Luka)
 11. Chocolate

Kant A:

 1. Spring Child (met Kay Slice)
 2. What More ft. Thierry Ganz
 3. Cold Nights ft. GINGE
 4. Two Step ft. vAn
 5. Interlude
 6. Fly Over (met Pete Philly & GINGE).

Kant B:

 1. Don't Count Me In ft. Joya Mooi
 2. What's In That Cup ft. Tennishu
 3. Tantalize ft. Melle Jutte
 4. Kiss & Ride (met Leonard Luka)
 5. Chocolate