×

Recensie

Rock

22 januari 2020

Mrs. Henry

Live At The Casbah

Geschreven door: Edwin Hofman

Uitgebracht door: Blind Owl

Mrs. Henry - Live At The Casbah
Live At The Casbah Mrs. Henry Rock 3.5 Mrs. Henry – Live At The Casbah Written in Music https://writteninmusic.com

Mrs. Henry heeft vooral in het Westen van de Verenigde Staten de afgelopen jaren flink naam gemaakt als boeiende rockband die optredens tot drie uur kan uitrekken. De band staat garant voor doorleefde rock-‘n-roll met veel soul en referenties naar de jaren zestig en zeventig. Vrij kort na het livealbum Mrs. Henry Presents The Last Waltz is het viertal terug met een nieuwe liveregistratie, opgenomen in de vermaarde club The Casbah in San Diego.

Live At The Casbah telt slechts vijf nummers maar klokt toch nog ruim boven het halve uur. De zompige, zware Southern rock van All I Can Do is lekker. De track is gebaseerd op allerlei ervaringen on the road, ervaringen en omstandigheden die je als band overkomen en waar je geen controle over hebt. Het beste ervan maken is dan alles wat je kunt doen. Peace is klassieke Amerikaanse rock die je zo uit een Ford Mustang hoort schallen. Integere, tijdloze rock waar altijd wel een plek voor zal zijn.

Met de ballad Lovin’ You Baby gaat het roer om. Toetsenist Jody Bagley zingt deze Charles Bradley cover met verve. Hierna gaat het roer nóg steviger om met Where Are We Going, een enerverende rocker in de beste Deep Purple traditie. Iedereen mag losgaan en vooral orgel en basgitaar trekken de aandacht. Hoewel de song wat is ingekort hier, knalt Mrs. Henry er toch een minuut of acht op los.

De vorige liveplaat was een eerbetoon aan The Band en het laatste nummer van dit album, The River, met zijn wisselende lead vocals is wederom geïnspireerd door die legendarische groep. Het is een interessant slotakkoord van dit prima livealbum. Een album dat niet verrast of uitdaagt maar dat wel gedegen kwaliteit en een lekkere live feel vol krachtige rock en soul laat horen.  1. All I Can Do
  2. Peace
  3. Lovin' You Baby
  4. Where Are We Going
  5. The River