×

Recensie

Rock

05 oktober 2018

Monster Truck

True Rockers

Geschreven door: Richard Verbrugge

Uitgebracht door: Mascot

True Rockers Monster Truck Rock 2.5 Monster Truck – True Rockers Written in Music https://writteninmusic.com

Het Canadese kwartet Monster Truck wordt nogal eens in een adem genoemd met Rival Sons, Temperance Movement, Vintage Trouble en Blues Pills. Dat is echter veel te veel eer want Monster Truck is echt twee, misschien wel drie klassen minder. Zowel in compositorisch, muzikaal en vocaal opzicht kan deze band zich totaal niet meten met de eerder genoemde retrorockers.

De heren van Monster Truck grossieren in stevige, rechttoe-rechtaan stampers en beuken er flink op los. Het luidruchtige geheel wordt overschreeuwd door Jon Harvey. Simpelheid komt in het hardrockgenre veelvuldig voor. Sommige bands weten van hun beperkingen echter hun kracht te maken zoals AC/DC, Saxon en Rammstein, maar dat lukt Monster Truck niet. De nummers liggen in elkaars verlengde waardoor het geheel nogal monotoon klinkt en snel verveelt. De redelijk geslaagde ballad Undone, de speech van Dee Snider (Twisted Sister) in het openingsnummer True Rocker en de toevoeging van een mondharmonica in de ZZ Top achtige boogie Devil Don’t Care zijn leuk gedaan, maar het blijven lichtpuntjes in deze exercitie van monotonie.

Monster Truck blijft overeind door hun enthousiasme, maar deze ware rockers zijn eigenlijk het niveau van garageband niet ontgroeid. Dat er potentieel is blijkt pas bij het laatste nummer The Howlin’ dat bewijst dat de heren wel degelijk iets van diepte aan een liedje kunnen toevoegen. Monster Truck is wel een fijne band om als voorprogramma mee te nemen. Op de bühne zijn ze naar verluidt, een brok energie die het publiek snel op hun hand krijgt. Als hoofdprogramma krijg je dan een opgewarmd publiek (altijd fijn) en kwalitatief blaas je ze eenvoudig van het podium. 1. True Rocker (Featuring Dee Snider)
 2. Thundertruck
 3. Evolution
 4. Devil Don't Care
 5. Being Cool Is Over
 6. Young City Hearts
 7. Undone
 8. In My Own World
 9. Denim Danger
 10. Hurricane
 11. The Howlin'