×

MONEY

The Shadow Of Heaven

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Bella Union

The Shadow Of Heaven Money Alternative 4.5 MONEY – The Shadow Of Heaven Written in Music https://writteninmusic.com

Wat een genot om eindelijk weer een Britse band te horen die helemaal anders dan de rest klinkt. Mooi broeierig dan weer prachtig ingetogen, dan weer heerlijk psychedelisch en in Jamie Lee een zanger die zonder reserves zijn hart eruit zingt.

MONEY heeft alles in zich om heel erg groot te worden. Een band die met hun debuutalbum The Shadow Of Heaven met ingetogen lange tracks een heerlijk tegendraads geluid en lekker veel lef laat horen. Melancholie in optima forma, maar wat wil je ook met een band die uit het altijd druilerige Manchester komt. De stad die eerder al zoveel melancholieke prachtbands heeft voortgebracht.

Maar weinig bands durven een album zo ingetogen te beginnen als MONEY met So Long (God Is Dead), Who’s Going To Love You Now en Bluebell Fields, maar wat een prachttracks zijn het. Songs met zoveel spanning en emotie en in zulk heerlijk atmosferisch gitaarwerk bezonken hoor je ze maar zelden van een jonge band. De emotionele genadeslag wordt vervolgens aangebracht met de ronduit geniale pianoballade Goodnight London. De combinatie van puur piano en een indringend en zeer persoonlijk zingende Jamie Lee brengen een emotie zoals je maar heel weinig meemaakt. Adembenemende klasse.

Met de prachttracks Letter To Yesterday en Hold Me Forever gaat het album vervolgens fraai verder om met het wat steviger en donkere Cold Water een zeer interessante andere kant van de band te laten horen. Met het wonderschone, ingetogen The Cruelty Of Godliness en het ijzersterke The Shadow Of Heaven laat de band nogmaals horen hoe vreselijk goed ze zijn. Vooral in die laatstgenoemde track kun je goed horen dat deze band niets in de weg staat om heel groot te worden. Het gitaarwerk is absoluut briljant en de zang van Lee heerlijk uitbundig en prachtig emotievol. Black, wederom een prachtige pianoballade, sluit het album ingetogen en majestueus af.

MONEY is de beste nieuwe band en hun debuutalbum The Shadow Of Heaven van wonderbaarlijk grote klasse. Absoluut een van de allerbeste albums van het jaar.  1. So Long (God Is Dead)
  2. Who's Going To Love You Now
  3. Bluebell Fields
  4. Goodnight London
  5. Letter To Yesterday
  6. Hold Me Forever
  7. Cold Water
  8. Cruelty Of Godliness
  9. Shadow Of Heaven
  10. Black