×

Recensie

Pop

21 februari 2017

Molly Burch

Please Be Mine

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Captured Tracks Records

Please Be Mine Molly Burch Pop 3.5 Molly Burch – Please Be Mine Written in Music https://writteninmusic.com

Down Hearted is de openingstrack van het debuut van de opmerkelijke, jonge chanteuse Molly Burch. Een roffelende drumbeat en krinkelende gitaartjes die je meteen terugvoeren naar de jaren zestig toen girlgroups en gracieuze diva’s zich nadrukkelijk in het muzikale landschap manifesteerden met smartelijk songwerk, dat niet zelden door getalenteerde teams van Brillbuilding  werd aangeleverd. Die muziek vormt  samen met Billie Holiday, Nina Simone en oude musicalsklassiekers de soundtrack van Molly’s kindertijd.  Die speelt zich af in het showbizz milieu van Los Angeles, vader is producer en moeder casting verantwoordelijke. Molly die als kind al dolgraag zingt, schaaft haar zangtechniek bij  aan de jazzacademie  van Asheville. In Noord Caroline ontmoet ze gitarist Dailey Toliver  (Adam Torres).

Na haar studies verhuist de zangeres naar Austin en begint songs te componeren, songtitels als Please Forgive Me, I Love You Still, The Loneliest Heart spreken voor zich, de eenzaamheid  en onthechting  laat duidelijk zijn sporen na. Toliver reist een jaar later eveneens naar Austin af. De  hereniging in de studio leidt tot wonderlijke resultaten. De zwoel smachtende fluisterende zang en de geïnspireerde instrumentatie met eenvoudig orgeltje en hoofdrol voor fraaie snarenspinsels van Toliver. Subtiele in reverb gedrenkte  twang creëert een romantische retro sfeer, nostalgisch maar nergens belegen.

Niet alleen de titel van Torn To Pieces herinnert aan Patsy Cline evenals het hartbrekende Loneliest Heart. Fool, een huppelende slowburner ademt een wat onderkoelde, met Britta Philips’ verwante sensuele benadering uit. In combinatie met een alomtegenwoordige warme sfeer resulteert dat in een onweerstaanbare  nostalgische soundtrack bij een oprechte ode aan de ware onvergankelijke liefde en de troosteloze eenzaamheid als het even fout loopt. Charmerend debuut.  1. Downhearted
  2. Wrong For You
  3. Please Forgive Me
  4. Try
  5. Loneliest Heart
  6. Torn To Pieces
  7. Fool
  8. Not Today
  9. Please Be Mine
  10. I Love You Still