×

Recensie

Rock

17 maart 2011

Mojobone

Crossroad Message & Tales From The Bone

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Hippodrome

Crossroad Message & Tales From The Bone Mojobone Rock 3.5 Mojobone – Crossroad Message & Tales From The Bone Written in Music https://writteninmusic.com

Mojobone is niet echt een bekende band. De Zweden genereerden wat aandacht met hun 3e album, Cowboy Mode, dat rond de zomer van vorig jaar uitkwam en hier ook goeie persaandacht kreeg. De band bestaat onder andere uit Per Wiberg die ook in Spiritual Baggers zit. Maar nog meer bekendheid geniet hij als toetsenist van Opeth.

Het vaatje waar uit de heren tappen lijkt voort te komen uit Spiritual Beggars. Logge, blues georiënteerde hardrock. Of zoals u wilt, stonerock. De dubbelaar die we nu in handen hebben is een heruitgave van de eerste twee albums van de band. Crossroad Message was voorheen alleen leverbaar in Japan en Tales From The Bone alleen op vinyl.

Kortom, nieuwe shit voor de meeste van ons. Maar voor wie wel bijvoorbeeld de vinyl versie in handen heeft van Tales From The Bone, biedt deze cd ook heel wat moois, namelijk 10 bonus tracks boven op de originele 6 die op die 10” stonden. Ook Crossroads Message kent één bonustrack. Alles uitgevoerd in een mooie dubbel cd met boekje waarin alle teksten staan en het geheel is ook nog eens ge-remastered.

De vocalen doen een beetje aan Chris Cornell denken en ook de muziek heeft wat Soundgarden trekjes (de Soundgarden van Badmotorfinger). Alles rockt behoorlijk door en de ene groovende riff na de anderen wordt om je oren geslingerd. De songs blijven compact en je zult niet veel jam elementen of psychedelica horen. Wel hoor je de jaren 70 invloeden doorklinken, bijvoorbeeld in het mooi opgebouwde Brother. Een aantal nummers klinkt ook verrassend catchy door de dubbele zanglijnen, zoals het bijna funky Dig Your Own Groove of het strak door rockende Heartfake en de jaren 80 hardrock klinkt behoorlijk door in Closer.

Het lijkt mij dat door de release van deze cd de band toch meer aandacht moet kunnen genereren als dat ze deden. Hun rock is voor een groter publiek geschikt. Pakkende hardrock songs met uitstekende vocalen, goed lopende grooves en weinig poespas.

Tracklisting Crossroad Message & Tales From The Bone:

Disc1 (Cossroad Message – Re-Issue)

 1. Different
 2. Walking Level
 3. Brother
 4. Dig Your Own Groove
 5. Heartfake
 6. Closer
 7. Crossroad Message
 8. Wasting Answers
 9. Upside Down
 10. Cash Machine
 11. Power
 12. For The Weak (Bonus Track)

Disc2 (Tales From The Bone – Re-Issue)

 1. Walking Level
 2. Sure!
 3. Power
 4. Brother
 5. Can’t Hurt Me
 6. Southpaw
 7. Dig Your Own Groove (Demo)
 8. Different (Demo)
 9. Closer (Demo)
 10. Burned Out
 11. Knowledge Is Power
 12. Can’t Hurt Me (Demo)
 13. A Friend
 14. Wasting Answers (Demo)
 15. Walking Level (Demo)
 16. Decades Never Meet