×

Recensie

Electronic

12 september 2013

Moderat

II

Geschreven door: Matteo Bennardis

Uitgebracht door: Monkeytown Records

II Moderat Electronic 4.5 Moderat – II Written in Music https://writteninmusic.com

Wat gebeurt er als twee van de meest uitgesproken electro teams uit Berlijn samenwerken? Dan krijg je Moderat. Een samenkomst van Apparat en de heren van Modeselektor zorgde al voor een succesvol eerste album Moderat, na vier jaar is het nieuwe album eindelijk gearriveerd. Hoewel er op het debuut veel gebruik werd gemaakt van korte harde beats, is II een stuk vloeiender en lijken de heren elkaar steeds beter aan te voelen.

Bad Kingdom is een sterke opener van het album. Met een diepe bass en dromerige vocals zorgt het voor een hypnotiserende vibe. Dit gevoel wordt voortgezet met Visions. Een nummer dat je in trance brengt, terwijl het redelijk uptempo blijft. Let In The Light is een verrassing: het blijft redelijk langzaam en dromerig, alleen de melodie is vrolijk en dat zorgt voor een fijne afwisseling.

Na een muzikaal meesterwerk genaamd Milk, een ruim tien minuten durende droom, komen de heren met Gita, een nummer dat zich steeds meer uitbreidt. Wat begint met zang en een simpele beat, wordt na een minuut versterkt door steeds meer effecten. Damage Done is een van de sterkste nummers op het album. Met goede vocals en een sterke opbouw, is het een nummer dat direct de aandacht eist. Hoewel het nummer vrij langzaam is, creëert het toch een ritmisch snel gevoel.

Van een samenwerking zoals Moderat wordt natuurlijk veel verwacht, en met II hebben ze dat helemaal waargemaakt. Het is een album dat voldoet aan alle verwachtingen. Het is vernieuwend, verrassend, sterk en interessant. Een album van zeer hoge kwaliteit, waar veel werk in is gestoken. Het bevat alles om een klassieker te worden, maar van de heren van Moderat is ook niet iets anders te verwachten. 1. The Mark (Interlude)
 2. Bad Kingdom
 3. Versions
 4. Let In The Light
 5. Milk
 6. Therapy
 7. Gita
 8. Clouded (Interlude)
 9. Ilona
 10. Damage Done
 11. This Time