×

Recensie

Roots

20 november 2016

Mississippi Live & The Dirty Dirty – I Ain’t

I Ain't Dyin'

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht in eigen beheer

I Ain't Dyin' Mississippi Live & The Dirty Dirty Roots 3.5 Mississippi Live & The Dirty Dirty – I Ain’t Dyin’ Written in Music https://writteninmusic.com

Connely Farris afkomstig uit Bolton in Mississippi, de thuishaven van The Mississippi Sheiks en bluespioniers als Charley Patton. Tijdens zijn studies architectuur aan de universiteit van Auburn in Alabama engageert hij zich enkele jaren als vrijwilliger in een non-profit project. Het ontwerp Hale County Animal Shelter, krijgt ook enige weerklank in Europa. In 2008 verhuist Farr naar Vancouver en een jaar later zet hij daar samen met gereputeerde producer en multi-instrumentalist Jon Wood, Mississippi Live & The Dirty Dirty op. Geflankeerd door plaatselijke muzikanten als gitarist Ben Yardley en Jay Johnson aan de drumkit levert de formatie die als een van de beste Southernrockbands uit Canada beschouwd drie langspelers af.

Het vierde werkstuk, het epeetje I Ain’t Dyin is een duo-project, alleen in de studio met Wood geeft Connely het beste van zichzelf en dat is heel wat. In het op een rurale bluesritmiek gebouwde Leave The Porch Light On klinken de drassige Mississippi Delta roots door. “Southern man don’t take no shit from no one “ zingt Farr in het met knap  soepel kronkelend gitaarwerk omlijste Yes Ma’am. In andere songs zoals het beklemmende Something To Cure The Pain worden synthesizers gebruikt om een dreigende sfeer te creëren.

Een beetje overbodig, Connely Farrs stemtimbre heeft op zich al een meer dan overtuigende impact. In de sobere ballade, On The Inside profileert hij zich als een jonge Springsteen in zijn donkerste momenten, terwijl de stembuigingen in I Ain’t Dying aan Steve Earle herinneren. Er zijn slechtere voorbeelden, bovendien overtuigt Connely Farr ook als  songwriter met zijn persoonlijke, geïnspireerde werk. De zoektocht naar het oudere werk van Mississippi Live & The Dirty Dirty kan beginnen.

Tracklisting I Ain’t Dyin’:

  1. Leave The Porch Light On
  2. On The Inside
  3. I Ain’t Dyin’
  4. Yes Ma’am
  5. Something To Cure The Pain
  6. Alive