×

Recensie

16 oktober 2016

Michael Tomlinson

House Of Sky

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht in eigen beheer

House Of Sky Michael Tomlinson Roots 3 Michael Tomlinson – House Of Sky Written in Music https://writteninmusic.com

Zo’n kwarteeuw geleden debuteerde de uit Texas afkomstige Tomlinson met een eerste langspeler. Het met enige hulp van cowdfunding, zo gaat dat tegenwoordig, tot stand gekomen House Of Sky laat een ietwat zoetgevooisde zanger horen die met de hulp van producer en multi-instrumentalist Jay Kennedy en bassist Dan Mohler  zestien nummers opnam in Seattle,Washington. Brian Diana complementeert het zachte , soulvolle timbre met geïnspireerde akoestische snarenspinsels en geeft een smooth touch aan smaakvolle folkpop die haast geruisloos voorbij kabbelt van Boulevard Rain tot Breath It In.

Onderweg eisen enkele songs wat meer aandacht op. Het met  elektrische gitaarwerk van Gabriel Isaac gekleurd Wyoming Wind, geïnspireerd aan Randal Hall, de radioman uit Casper die Tomlinson altijd steunde, ontstond tijdens een  van de vele wandelingen langs de Platte rivier. Het aan de voormalige pindaboer en groothartige president Jimmy Carter opgedragen Seeds Of Love verhaalt zowat de hele levensloop van het opgroeien in Georgia op de farm tot zijn tijd bij de Navy, het huwelijk met Rosalyn, het gouverneurschap en de intrede in het Witte Huis en de nooit voltooide opdracht om vrede in de wereld te brengen. Het niet van pathetiek gespeende Prairie Dog Moon kwam in opdracht tot stand, op het einde hoor je zelfs even de vrouw en het gekir van tweejarig kleinzoontje van de opdrachtgever.

Allemaal met de nodige zorg en veel liefde voor het vak uitgewerkt met mooie arrangementen en dito relaxte muziekjes die de verhalen flankeren maar meestal meandert het helaas nogal vrijblijvend voorbij.

Breathe It 1. Boulevard Rain
 2. Wyoming Wind
 3. Thanks For The Wind
 4. Daddy O’
 5. All This Water
 6. Since You Came
 7. House Of Sky
 8. A good Life
 9. These Are Heaven
 10. You Move Me
 11. Over The Moon
 12. Prairie Dog Moon
 13. Seeds Of Love
 14. Winter Ride
 15. My Wayward Friend