×

Recensie

Roots

14 september 2020

Meadow Creek

Pieces Of Driftwood

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Paraply Records

Pieces Of Driftwood Meadow Creek Roots 3.5 Meadow Creek – Pieces Of Driftwood Written in Music https://writteninmusic.com

Het echtpaar Dahl kwam al eerder onder de aandacht met in country gedipte rootsock die  het duo via uitsluitend zelf gecomponeerd songwerk  vanuit Zweden in de wijde wereld verspreiden als Meadow Creek Evenals op de voorganger worden de snaarverrichtingen en zangpartijen van Peter en Linda ondersteund door een ritmesectie en gitarist Jimmy Clava zorgt voor bijkomende elektrische twang. De inbreng van Berra Karlsson is evemin te negeren, de gereputeerde muzikant is alomtegenwoordig met zijn sfeervolle bijdrage op pedalsteel.

“‘Till death us part”, zongen de Peter en zijn vrouw in de titelsong van de voorganger, tot dusver houden ze  zich aan die belofte. Pieces Of Driftwood is wederom opgebouwd met een folkgetint werk dat een countrynesk randje vertoond. Knap akoestisch en elektrisch snarenwerk meandert samen met de pedalsteel. In enkele songs zoals I’ll Wait  en Vampire”s Kiss en de, letterlijk, meeslepende afsluiter A Love Like Mine komt Linda uitvoerig op de voorgrond met haar aangenaam snikkende countrystem.

Een behoorlijk contrast  als stevig bebaarde Peter “home sweet home’ zingt of met zijn hees, ietwat onvast timbre Eye Of The Storm brengt. Gelukkig kan hij steeds op de harmonische backing van Linda rekenen. Bovendien overtreft het echtpaar zich in doorleefde duetten als Set The World On Fire zich in het door fiddle en verscheurend snaren- en steel werk aangespoorde countryroker Loaded Gun.

Niet bepaald wereldschokkend, noch opwindend, in combinatie met het twangende snarenwerk levert het wel een aangenaam en afwisselend stukje country op met perfecte balans tussen traditie en persoonlijke aandeel.  1. Home Sweet Home
  2. I Will Wait
  3. Eye of the Storm
  4. When Old Daddy Is Gone
  5. Set the World on Fire
  6. Where Angels Fear to Tread
  7. Vampire's Kiss
  8. We Are the Best Part of Me
  9. Loaded Gun
  10. Love Like Yours and Mine