×

Recensie

Alternative

28 oktober 2013

Matthew E. White

Outer Face

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Domino

Outer Face Matthew E White Alternative 4 Matthew E. White – Outer Face Written in Music https://writteninmusic.com

Wat een fijn extraatje krijgen we met Outer Face voorgeschoteld. Als een toegevoeging aan de deluxe editie van het geweldige album Big Inner (en ook los op vinyl uitgebracht) horen we Matthew E White in optima soulfunk forma.

Het 5 tracks tellende mini-album Outer Face kent dezelfde onderkoelde, briljant geproduceerde sound die ook Big Inner zo onweerstaanbaar maakte. Outer Face werd wederom geproduceerd door Spacebomb (Matthew E White en vrienden) en opgenomen in de eigen studio in Richmond, Virginia. De rijke arrangementen die de songs nog meer klasse geven, zijn van de hand van Trey Pollard’s en wederom valt op hoe briljant de ritmetandem met bassist Cameron Ralston en drummer Pinson Chanselle’s is. Geweldige grooves en vloeiende dan weer opbouwende, immer soulfulle baslijnen vergezellen alle tracks.

Het mini album kent 5 heerlijke tracks die net als de tracks op Big Inner in arrangementen verrassen en de songs een warmte meegeven die ongekend is. Luister alleen al eens naar tracks als Signature Move (die strijkers en beats), het briljante Hot Hot Hot en het adembenemend mooie In The Valley. Wat een glorieuze songs zijn dat! Zoveel rijkdom in instrumentatie en arrangement en die warmbloedige zachte stem van White zelf strak in de overweldigende mix! Eyes Like The Rest en Human Style sluiten er naadloos op aan.  1. Eyes Like The Rest
  2. Signature Move
  3. Human Style
  4. In The Valley
  5. Hot Hot Hot