×

Recensie

16 oktober 2016

Mary Beth Cross –

Feels Like Home

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht in eigen beheer

Feels Like Home Mary Beth Cross Roots 4 Mary Beth Cross – Feels Like Home EP Written in Music https://writteninmusic.com

Een tijdje geleden trok Mary Beth Cross de aandacht met Beyond Good And Evil, het vierde werkstuk van de vanuit Winconsin naar Denver verkaste zangeres. Op dit epeetje adopteert ze enkele folk en country songs die ze met heldere sopranenzang debiteert. Ondersteunt door een akoestisch trio waarin naast Tyler Grants akoestische gitaar, de fiddle en mandoline van Jeremy Garrett aangevuld met bassist Adrian Engfer een authentieke bluegrass getinte muzikale omlijsting garanderen met de in het genre gebruikelijke harmonische gezangen, terwijl producer Chris Pandolfi vakkundig op de banjo tokkelt.

Het van Paul Simon geleende Katy’s Song stamt uit ’65 en ademt een weemoedige sfeer uit. Long, Long Time werd eerder door Linda Ronstadt gecoverd en huppelt evenals Doc Watsons Shady Grove een aardig eindje weg op knappe fingerpicking. Een medley koppelt de klassieker Summertime en Van Morrisons Moondance naadloos aan Cross’ Pas De Deux in een charmante Franstalige versie.

Het zijn bovenal de persoonlijke verhalen van Mary Beth die imponeren zo is er het door handgeklap  begeleidde Cottonwood Creek, een opgewekt eresaluut aan de rurale omgeving van de nieuwe thuishaven in de Rocky Mountains van Colorado. Treshing Time duikt dieper in het verleden. De song werd samen met Beths ondertussen 85-jarige grootvader gecomponeerd en neemt je mee naar de familiefarm in Winconsin. Het is de ontwapende eerlijkheid en de met pure glasheldere zang gebrachte, uit het ware leven gegrepen verhalen, die het verschil uitmaken op dit knappe epeetje dat zich op de grens van folk en bluegrass manifesteert.

Tracklisting Feels Like Home:

 1. Katy’s Song
 2. Threshing Time
 3. Shady Grove
 4. Long Long Time
 5. The Medly: Summertime /Pas De Deux /Moondance/ Pas De Deux Français
 6. Cottonwood Creek


 1. Kathy's Song
 2. Threshing Time
 3. Shady Grove
 4. Long Long Time
 5. The Medley
 6. Cottonwood Creek