×

Recensie

Roots

24 maart 2013

Mariecke Borger

Through My Eyes

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Volkoren

Through My Eyes Mariecke Borger Roots 4.5 Mariecke Borger – Through My Eyes Written in Music https://writteninmusic.com

Als er één album dit jaar grote indruk gaat achterlaten is het wel Through My Eyes van de uit Ermelo afkomstige Mariecke Borger. Wat een groots talent openbaart zich op dit album.

Reeds jaren gonst de naam Mariecke Borger rond in het muziekcircuit maar een solo carrière legde nog teveel druk op het jonge talent. In de schaduw van artiesten als Kim Janssen, haar broer Johan en in het Minco Eggersma’ collectief ME vond Borger de afgelopen jaren de rust om een eigen carrière op te zetten. In een tot studio omgebouwde woonkamer nam ze vervolgens, in alle rust, afgelopen herfst de songs op die ze over de afgelopen jaren schreef. Met onder meer haar broer Johan in de band, maar ook snarenwonder Bertolf, de strijkers van Kyteman, en haar broer Jan als opnametechnicus, werden de songs van Trough My Eyes opgenomen.

Om gelijk maar duidelijk te zijn: Wat een ongelooflijk mooie collectie songs en wat een geweldige sfeer wordt er op Through The Eyes neergezet. Vanuit de sobere basis van gitaar en zang weet Borger met haar songs, die met folk en country versneden zijn, steeds weer de exact juiste aanvulling in instrumentatie te vinden. De arrangementen zijn rijk en de aanvulling van toetsen, trompet, drums, het prachtige dobro, slide en lapsteel spel van held Bertolf (Lentink) en strijkers verrijken de songs ideaal. De adembenemende stem van Mariecke Borger is echter datgene wat de meeste indruk achterlaat. De fraaie composities en teksten worden door Borger puur en oprecht gezongen en haar stem is er een die je gelijk in je hart sluit.

Through My Eyes is zo’n album waar echt alles aan klopt en ik kan me niet heugen ooit een Nederlands album gehoord te hebben met zo’n internationale zeggingskracht. De productie is zo wonderbaarlijk goed dat het niet zal verbazen als vele internationale artiesten binnen korte tijd bij de broers Borger aankloppen om hen ook voor de opname van hun albums te strikken. Maar het allermooiste is wel dat we met Mariecke Borger één van de allergrootste talenten in Nederland ooit hebben voortgebracht.

Through My Eyes is een album dat van begin tot einde volledig overtuigd en hartverscheurend binnenkomt. 1. Not Too Late
 2. All That I Need
 3. Through My Eyes
 4. This Way
 5. Losing You
 6. Hope You Understand
 7. Things I Say
 8. Don't Be Afraid
 9. Rose
 10. Real Love
 11. Today