×

Recensie

Roots

28 september 2017

Marc Broussard

Easy To Love

Geschreven door: Edgar Kruize

Uitgebracht door: Go! Entertainment

Easy To Love Marc Broussard Roots 4 Marc Broussard – Easy To Love Written in Music https://writteninmusic.com

Er is iets aan de stem van Marc Broussard dat erg fijn resoneert. Al zingt de man de tekst van een kook- of telefoonboek, zal je nog aan zijn lippen hangen. Dat maakt zijn oeuvre zoals de titel van zijn nieuwste album al aangeeft. Easy To Love.

Feit is echter dat hij niet blind vertrouwt op die prettige stem. Broussard steekt zeker ook de tijd en moeite in het samenstellen van de juiste liedjes en een puike productie. Dat laatste is op Easy To Love van groot belang, want hij balanceert hier op een heel dun koordje waar je als artiest makkelijk vanaf kunt kukelen. Broussard heeft een onmiskenbare soulschwung in zijn stem, maar put muzikaal vooral uit country (de wonderschone opener Leave A Light On) en uit blues (het dreigende en broeiende Wounded Hearts, dat machtig openbreekt in de refreinen), met zijstapjes richting een gospelgeluid (Please Please Please). Wat van Easy To Love dus vooral een rootalbum maakt, waar een soulinjectie in zit.

Waar Broussards vorige album vol met covers stond, is Easy To Love goeddeels met eigen werk gevuld. Daar zitten enkele juweeltjes tussen. De titeltrack is een van de meest soulvolle op het album, het al genoemde Wounded Hearts schiet recht in je ziel en het melancholische Don’t Be Afraid To Call Me over verwaterde vriendschappen is een prachtig herfstplaatje. Her en der zit er nog een cover tussen en dat zijn aanvankelijk de schaarse wat mindere momenten op dit album. Frankie Millers Baton Rouge krijgt een redelijke recht-toe-recht-aan behandeling en is daardoor enigszins vlak. The Pretenders’ Stand By You heeft een volledige make-over gekregen, maar dit is zo’n nummer dat zo in het collectief geheugen zit dat het voor iedere luisteraar lastig zal zijn de knop om te zetten. Dat geldt – zo vermoed je vooraf – ook voor Mercy Mercy Me van Marvin Gaye. Broussard kleedt dat nummer echter volledig uit en met alleen stem en gitaar wint het requiem voor Moeder Aarde alleen maar aan kracht. Prachtige uitvoering en de emotie wordt alleen maar vastgehouden in de fraaie uitvoering van Gavin’s Song (een cover van zichzelf), dat ook alleen weer op die stem en ditmaal een piano focust. Als de laatste aanslag van de piano secondenlang wegsterft en Easy To Love in gepaste stilte eindigt, kan je niet anders dan onder de indruk zijn van wederom een prachtalbum van Marc Broussard.

Marc Broussard – Easy To Love

 1. Leave a Light On
 2. Baton Rouge
 3. Please Please Please
 4. Rosé All Day
 5. Easy to Love
 6. Memory of You
 7. Stand by You
 8. Anybody Out There
 9. Wounded Hearts
 10. Don’t Be Afraid to Call Me
 11. I Miss You
 12. Send Me a Sign
 13. Mercy Mercy Me
 14. Gavin’s Song