×

Recensie

World

13 april 2007

Mala Vita

Disorganizzata

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Joan Records

Disorganizzata Mala Vita World 4 Mala Vita – Disorganizzata Written in Music https://writteninmusic.com

Mila Vita klinkt als een collectief dat uit de mestizo-scene van Barcelona is voortgekomen maar de band komt dus spannend genoeg uit Nederland.

De band, bestaande uit Nederlandse, Italiaanse en Bosnische muzikanten heeft ondertussen in ons land zoveel indruk gemaakt dat er reikhalzend werd uitgekeken naar een album waarop al die aanstekelijke songs samen zouden komen.

Onder de bezielende productie van Manu Chau’s bassist Gambeat hebben ze nu de energieke sound van de band uitstekend vast weten te leggen. De songs klinken lekker opgefokt en dik en bulken van het zelfvertrouwen.

De mestizomix van polkapunk, ska, Balkanmelodieën en Latijnse stijlen komen in de songs perfect samen en maken dit album tot een waar feest. Luister maar eens naar een geweldige song als Esa Ciudad waarbij de accordeon de perfecte clash tussen Oostblok en het ideale Mediterrane gevoel weet samen te brengen.

Met een zanger van Italiaanse komaf, is het logisch dat het gros de teksten van Mickael vooral in zijn moedertaal zijn. Een taal die bij deze muziek net zo aanstekelijk werkt als het Spaans. Het Nederlandse publiek heeft voormalig Essent Award winnaar Mala Vita door de vele geweldige liveconcerten allang omarmd. In de week van release kwam hun debuutalbum gelijk hoog de album charts binnen. Een zeer verrassende prestatie! 1. Disorganizzata
 2. Il Cuore Del Mediterraneo II
 3. Una Canzone Di Dolore
 4. Senza Malizia
 5. No Vale La Pena
 6. Snijeg Pade
 7. Club Slava
 8. Nema Problema
 9. Il Diluvio
 10. Esa Ciudad
 11. Pleshi
 12. El Cerbero
 13. Malena
 14. La Mala Vita Disorganizzata