×

Recensie

Alternative

29 december 2015

Madisen Ward And The Mama Bear

Skeleton Crew

Geschreven door: Bart Veenstra

Uitgebracht door: Caroline

Skeleton Crew Madisen Ward And The Mama Bear Alternative 4 Madisen Ward And The Mama Bear – Skeleton Crew Written in Music https://writteninmusic.com

Het is een combinatie die niet al te vaak voorkomt. Madisen Ward And The Mama Bear is een moeder-en-zoon folkduo dat met Skeleton Crew zijn debuutalbum heeft gemaakt. Het is een opbeurende plaat geworden die zinspeelt op een verlangen naar betere, eenvoudigere tijden.

Zo begint Madisen Ward ook in het eerste nummer Live By The Water met ‘All I need is a sip of cherry cola and pie’. Daarmee zitten aan de waterkant, in alle rust, daar is het verlangen groot naar. Bovendient heeft de muziek ook een kalmerend karakter, wat precies aansluit op de teksten. Dit wordt vervolgens voortgezet in nummers als Silent Movies, Modern Day Mystery, Whole Lotta Problems, Yellow Taxi en Daisy Jane.

Tijdens de eerste luisterbeurt van Skeleton Crew zullen sommigen zich misschien ergeren aan het misschien iets te hoge ‘lalala-gehalte’, maar na meerdere luisterbeurten zal hiervoor meer waardering ontstaan. Er treedt inderdaad de nodige herhaling op in de songs, maar dat zorgt er wel voor dat luisteraars de nummers na een luisterbeurt of twee, drie mee kunnen zingen. Bovendien weet je van te voren dat optredens van Madisen Ward And The Mama Bear een feest zullen zijn. Toch zitten er ook de wat meer gevoelige, melancholische nummers tussen zoals Dead Daffodils, en Fight On en Down In Mississippi.

Om terug te komen op de moeder van Madisen Ward, ze heet Ruth Ward, die een belangrijke factor speelt in het album. Natuurlijk, de stem die overheerst is van Madisen Ward, maar veel schitterend gitaarwerk wat zorgt voor een intieme en ruime sfeer is mede te danken aan ‘The Mama Bear’. De stem van Madisen Ward is al geweldig, maar wat de muziek nog prachtiger maakt is de combinatie tussen de gitaarspelen van moeder en zoon wat de familieband wel goed aantoont. Ze wisselen elkaar goed af en bovendien is de zachte stem van Ruth Ward af en toe te horen, wat de nummers van extra glans voorziet. Zo is zij in het nummer Fight On in de intro duidelijk te horen en later ook in Down In Mississippi en valt op dat ook zij een prachtige stem heeft.

In Nederland heeft Madisen Ward And The Mama Bear op de radiostations nog maar weinig aandacht gehad. Dat is jammer, want op dit album staan echt de nodige nummers met de nodige hitpotentie. Nummers één zullen het niet worden, het zou zonde zijn als deze muziek niet de aandacht zou krijgen die het verdient. 1. Live By the Water
 2. Silent Movies
 3. Modern Day Mystery
 4. Dead Daffodils
 5. Whole Lotta Problems
 6. Fight On
 7. Yellow Taxi
 8. Daisy Jane
 9. Been in a Ditch
 10. Undertaker and Juniper
 11. Down in Mississippi
 12. Sorrows and Woes