×

Recensie

Electronic

11 december 2020

Machinedrum

A View of U

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Ninja Tune

A View of U Machinedrum Electronic 4 Machinedrum – A View of U Written in Music https://writteninmusic.com

Machinedrum blijf gestaag aan een sterk oeuvre werken. A View of U is ondertussen alweer het derde album dat de uit Los Angeles afkomstige Travis Stewart onder de naam Machinedrum op Ninja Tune uitbrengt. En het is wederom uitbundig, met een erg gevarieerde/interessante gastenlijst.

A View of U is een album waarop Stewart tracks verzameld heeft die niet op vorige albums te plaatsen waren. Teveel afweken van het muzikale concept idee dat hij voor een bepaald album had. Verrassend genoeg klinkt A View of U niet als een verzameling overgebleven nummers maar als een fijne verzameling coole tracks.

Zoals we onderhand weten slingeren de tracks van Machinedrum van hiphop naar electronic, van bass, house, jungle, dub, dubstep, house, soul, RnB met zelfs vleugen jazz daar overheen. Dat is op A View of U niet anders, of zelfs nog meer gezien de opzet van het album.

Meer dan genoeg fijns om weer opgewonden te raken. Star, een fijne soul meets dub exercitie met zangeres Tanerélle en Mono/Poly, Sleepy Pietro, een opvallende samenwerking met de Armeense jazz en zoveel meer pianist Tigran Hamasyan en Kane Train een lekker bouncende hiphopknaller met rapper Freddie Gibbs.

Maar ook tracks als Believe In U, het door heerlijke drum ’n bass beats gedreven 1000 Miles met Sub Focus en albumafsluiter Ur2yung, origineel geschreven voor Kanye West, overtuigen volop. Stewart verstaat de kunst van slim, net niet voorspelbaar commercieel maar steeds weer avontuurlijke en toegankelijk tracks te schrijven en uit te werken.

A View of U is daar wederom een proeve van bekwaamheid van en ongemerkt een album dat je erg vaak opzet.

Kant A:

 1. The Relic
 2. Star
 3. Kane Train
 4. Wait 4 U
 5. Sleep Pietro
 6. Spin Blocks

Kant B:

 1. Idea 36
 2. Believe in U
 3. 1000 Miles
 4. Inner Eye
 5. Ur2yung