×

Recensie

Metal

14 november 2012

Machine Head

Machine F**king Head Live

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Roadrunner

Machine F**king Head Live Machine Head Metal 4.5 Machine Head – Machine F**king Head Live Written in Music https://writteninmusic.com

De Amerikaanse metalband Machine Head behoeft echt geen uitgebreide introductie. De band is begin jaren negentig opgericht door gitarist/zanger Robb Flynn en bassist Adam Duce. Het debuut Burn My Eyes was een groot succes in Europa, hoewel het succes in Amerika met later albums bereikt werd. Na wat wisselingen in de line-up bestaat de band momenteel naast de oprichters nog uit gitarist Phil Demmel en drummer Dave McClain. Vrijdag 9 november 2012 is hun tweede live CD verschenen via Roadrunner. Machine F**king Head Live bevat geen integraal optreden, maar een selectie aan songs uit hun optredens van de laatste tournee.

Halverwege de jaren negentig heb ik de band live gezien in Paradiso of was het de Melkweg? Ik herinner me nog een enorm energieke show, strak geregiseerd binnen een zeer professioneel kader. Ik vermoed dat daar niets in veranderd is. Deze eigenschappen zijn namelijk goed te horen op deze nieuwe dubbele live CD. De band heeft in de tijd voor wat meer diepte in de songs gezorgd en is in staat om dit live over te brengen. Het geluid is prima, de show staat als een huis, het publiek is enthousiast en de band speelt het dak eraf. Wat kun je je als fan nog meer wensen?

Een metalshow kan wel aan Machine Head overgelaten worden. Hun songs bruizen van de energie en de band weet dat live heel goed over te brengen. Met de rollende drums en de hakkende riffs van hun sterke songs kunnen ze elke zaal plat krijgen. En laat het maar aan deze Amerikanen over om de sfeer erin te krijgen. Het enthousiasme van de band wordt weerkaatst in die van het publiek en het is schier onmogelijk om stil te blijven zitten bij het beluisteren van deze twee CD’s. Ik ben geen fan van de muziek van Machine Head, maar ik heb altijd respect voor bands die zo goed zijn in hun vak. Of zoals Bill Hicks de altijd de zaal inschreeuwde: Play from the fucking heart!!! En dat is precies wat Machine Head doet! Respect!

Tracklisting Machine F**king Head Live:

 1. I Am Hell (Sonata in C#)
 2. Be Still And Know
 3. Imperium
 4. Beautiful Mourning
 5. The Blood, The Sweat, The Tears
 6. Locust
 7. This Is The End
 8. Aesthetics Of Hate
 9. Old
 10. Darkness Within
 11. Bulldozer
 12. Ten Ton Hammer
 13. Who We Are
 14. Halo
 15. Davidian


 1. Darkness Within (Live 2012)
 2. Bulldozer (Live 2012)
 3. Ten Ton Hammer (Live 2012)
 4. Who We Are (Live 2012)
 5. Halo (Live 2012)
 6. Davidian (Live 2012)
 7. Alan's On Fire
 8. My Misery
 9. Locust (Demo 2011)
 10. This Is The End (Demo 2011)